Vedad Ibišević na vrhu liste želja talijanskog velikana

tačno.net
Autor/ica 14.3.2014. u 10:19

Vedad Ibišević na vrhu liste želja talijanskog velikana

Čelnici Rome se užurbano pripremaju za novu sezonu u kojoj će vrlo vjerovatno nastupati u Ligi evropskih prvaka. 

Budući da će kapiten Francesco Totti u septembru napuniti 38 godina s pravom se postavlja pitanje ko će ga zamijeniti?

Stoga su se čelnici rimske Vučice bacili u potragu za napadačem kako se mogući odlazak kapitena u penziju ne bi osjetio. U razmatranje su uzeli tri imena, a to su Vedad Ibišević koji je ostavio dubok trag u Bundesligi nastupajući za Hoffenheim i Stuttgart, te će zajedno sa sadašnjim članom Rome Miralemom Pjanićem predvoditi reprezentaciju BiH na predstojećem Mundijalu.

Naredni na listi želja jeste Romelu Lukaku, reprezentativac Belgije i trenutno član Chelseaja na posudbi u Evertonu. U zadnje dvije sezone Lukaku je strijelac 27 pogodaka i njegova budućnost najviše zavisi o Mourinhou sadašnjem treneru Plavaca i njegovoj odluci da li će prodati Lukakua i dovesti nekog drugog napadača ili će mladi fudbaler dobiti svoju šansu na Stamford Bridgeu.

Cilj broj jedan jeste Mario Mandžukić, hrvatski reprezentativac koji igra u odličnoj formi, ali koji će vjerovatno uslijed dolaska Roberta Lewandowskog napustiti Bayern na kraju sezone. Hrvat bi bio dostupan za 15 miliona eura i čini se kao veoma realna opcija za napad Vučice.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 14.3.2014. u 10:19