Veličanstvena igra i pobjeda Milana

tačno.net
Autor/ica 20.2.2013. u 21:44

Veličanstvena igra i pobjeda Milana

Milan je u taktički fenomenalno odigranoj utakmici porazio Barcelonu sa velikih 2:0 na svom San Siru u okviru osmine finala Lige prvaka.

Fenomenalnu priliku da dovede Milan u prednost u 15. minuti imao je Stephen El Shaarawy, koji je izbio sam pred gostujućeg golmana, ali je dao prejak for, pa je Carles Puyol stigao izbiti loptu u korner.

Odmah nakon kornera, druga prilika za Rossonere, ali je Kevin Prince Boateng šutirao zamalo pored gola. Novu priliku sjajni El Shaarawy imao je u 36. minuti, ali je zamalo zakasnio na ubacivanje Ricarda Montoliva sa desne strane.

Poprilično dosadnu utakmicu presjekao je Boateng u 56. minuti. Montolivo je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je pogodila Zapattu, došla do Boatenga koji je topovskim šutem matirao Valdeza za erupciju oduševljenja na San Siru.

Barcelona je uspjela opasnije ugroziti gol Milana tek u 76. minuti, kada je sa velike udaljenosti šut oprobao Andres Iniesta, ali je lopta otišla pored gola.

Novi šok za Barcelonu uslijedio je devet minuta prije kraja, kada je lopta došla do Sulleya Muntarija, koji je preciznim udarcem natjerao Victora Valdeza da po drugi put ide po loptu u svoju mrežu.

Milan je odigrao taktiči gotovo pa savršeno. Najbolji fudbaler današnjice Lionel Messi gotovo pa da se nije ni vidio na terenu, a Barcelona je imala mnogo, mnogo problema da uopšte dođe do gola Rossonera.

Jednostavno, mora se reći kako je Milan večeras pokazao kako se može igrati protiv Barcelone, a da to nije klasični bunker, kao što je to igrao Chelsea prošle sezone.

Prije Milana to je uspijevalo samo ekipama koje je vodio Jose Mourinho, ali je Milan večeras na taktičkom planu potpuno potukao Katalonce, te ih stavio na težak zadatak uoči revanša na Camp Nou.

sportsport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 20.2.2013. u 21:44