Video: Džeko s dva gola počastio Bosance u St. Louisu!

tačno.net
Autor/ica 24.5.2013. u 07:42

Video: Džeko s dva gola počastio Bosance u St. Louisu!

U prijateljskoj utakmici Chelseaja i Manchester Cityja, koja je odigrana u St. Louisu u noći s četvrtka na petak, viđena je “kiša” golova, no ono što je za nas najvažnije, Edin Džeko postigao je dva pogotka. Utakmica je završena rezultatom 4:3 za City.

U sklopu američke turneje, engleski klubovi odmjerili su snage u St. Louisu, a na tribinama je bio veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, koji su došli bodriti bh. reprezentativca. Džeko je igrao u drugih 45 minuta i to u sjajnom izdanju.

Prvo poluvrijeme apsolutna dominacija Cityja, ali na odmor se otišlo s prednošću Chelseaja 2:0. Nisu Aguero i Tevez koristili brojne šanse, a i Čech je imao svoju noć. U 14. minuti londonski sastav dolazi u vodstvo. Sjajno je “kralj asistencija”, Mata naravno, centrirao sa lijeve stane, Joe Hart je bio nesiguran kod izlijetanja, a Demba Ba glavom zakucao loptu u mrežu.

U samoj završnici prvog dijela, Mata je iznudio penal, a Azpilicueta postigao svoj prvi pogodak u dresu Chelseaja. Momčad Rafaela Beniteza je u 52. minuti postigla i treći gol. Pogriješila je Cityjeva odbrana, Oscar je krenuo sam prema rezervnom golmanu Pantilimonu, obišao ga i zatresao mrežu.

City je potom zaigrao puno bolje. U 61. minuti Čecha mijenja rezervni golman Blackman i samo 20-ak sekundi kasnije mora je izvaditi loptu iz mreže. Javi Garcia je nakon gužve u šesnaestercu Chelseaja došao do lopte i s nekih osam metara pogodio za 3:1. Dvije minute kasnije, City smanjuje na 3:2.

Milner je obavio dobar posao, povukao loptu sa polovice koja pripada Cityju, onda dijagonalnim ubačajem pronašao Džeku, koji je matirao Blackmana. Imao je naš napadač još dvije dobre prilike. Najprije je glavom pucao preko gola nakon ubačaja iz kornera, a onda i nogom. Milner je centrirao, Džeko loptu primio na prsa, naštimao se na desnu nogu i topovski pucao, ali ravno u Blackmana.

I onda, pet minuta prije kraja, Tevez je sjajno proigrao Džeku, koji iskosa s desne strane gađa i pogađa suprotni ugao gola nemoćnog Blackmana, koji se nije proslavio ulaskom sredinom drugog dijela. U sudijskoj nadoknadi, Richards je pogodio za 4:3.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.5.2013. u 07:42