Vincent Tan piše novo poglavlje, navijači Sarajeva zadovoljni i optimistični

tačno.net
Autor/ica 25.12.2013. u 10:24

Vincent Tan piše novo poglavlje, navijači Sarajeva zadovoljni i optimistični

Malezijski milijarder Vincent Tan, koji se svojevremeno našao na Forbesovoj listi milijardera, stekao je u utorak dominantnu upravljačku strukturu u FK Sarajevo. Ovaj potez rukovodstva Bordo tima obradovao je armiju navijača koševskog premijerligaša koji pršte od zadovoljstva i optimizma. Vjeruju da će u narednom periodu živjeti svoje nogometne snove.

Svi bh. klubovi imaju finansijskih problema i bilo kakva pomoć je dobro došla. Dolazak Vincenta Tana otvara novo poglavlje bh. sporta, a timu sa Koševa donosi potrebnu stabilnost i snagu na svim poljima, posebno finansijskom.

FK Sarajevo postao “in”

Bez dvojbe, FK Sarajevo ima priliku da se postavi na čvrste i stabilne temelje, a to će omogućiti da se napravi dugoočekivani iskorak, kako u bh. okvirima, tako i u Evropi. Ipak, pristalice tima sa Koševa trebaju znati da će i dalje biti uspona i padova, jer je nogomet takav. Međutim, kada se napravi dugoročno održivi i zdravi projekt, rezultat će doći sam po sebi. Za dobre stvari treba vremena, mada će se od koševske družine odmah očekivati samo jedno – rezultat.

Rukovodstvo kluba iz Titove 38/b dugo je radilo na realizaciji ove ideje. Imali su zajedništvo i međusobno povjerenje. Svoj posao radili su pošteno i najbolje što su mogli, sve za dobrobit FK Sarajevo. Imali su i zdravu sinergiju s navijačima. Vjerovali su u sebe, bili optimistični i na kraju su nagrađeni realizacijom ugovora s malezijskim milijarderom. To su, u prvom redu Edis Kusturica, Elvir Kantardžić, Dino Selimović, Alen Hujić, Maid Delić… No, najveće zasluge pripadaju Feđi Kusturici, navijaču Bordo tima koji trenutno živi i radi u Hong Kongu, a koji je napravio najviše na dovođenju Tana u Sarajevo. Svi oni dokazali su da se može dovesti veliki sponzor, dokazali su da i bh. sportski kolektiv može biti dio velikog društva, iako nam je sport već dugo “na aparatima”.

Svi u Bordo timu u utorak popodne bili su sretni i ponosni. Pokazali su da se i u bh. sportu može napraviti lijepa priča, iako mnogi nisu vjerovali da će ovaj projekt imati sretan kraj. No, Bordo tim postao je “in priča” u regionu, a vijest su objavili i ugledni britanski mediji.

Potrebna uspješna vizija 

Svakako, posljednji uspjesi reprezentacije utjecali su da se Tan odluči na ovakav potez, a treba dodati da je koševski premijerligaš za bh. prilike brend, s velikim brojem navijača i solidnim evropskim avanturama u proteklih nekoliko sezona.U narednom periodu rukovodstvo tima sa Koševa čeka mnogo posla i odgovornosti. Ne smije biti lutanja i apsurdnih dovođenja igrača kao prethodnih sezona. To se donekle moglo pravdati nedostatkom finansija. Na najveći bh. stadion sada trebaju doći kvalitetni i provjereni nogometaši koji će svojim igrama privući publiku i puniti tribine.

U budućnosti je aktuelnom viceprvaku potrebna uspješna vizija. Novac treba pravilno usmjeriti. Posebno će u fokusu biti akademija gdje će se raditi sa mladim nogometašima.

tačno.net
Autor/ica 25.12.2013. u 10:24