Volim gledati fudbal, ali francuska liga me ne zanima

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 08:01

Volim gledati fudbal, ali francuska liga me ne zanima

Nekadašnji proslavljeni francuski fudbaler i reprezentativac Eric Cantona kaže kako ga danas fudbalsko prvenstvo Francuske ne zanima previše, jer nije dovoljno kvalitetno.

„Kada bi u Francuskoj postojala ekipa koja igra poput Barcelone, vjerojatno bih išao na njezine utakmice. No, takvog tima kod nas nema. Nije da kritikujem, ali za mene u životu ima zanimljivijih stvari od gledanja utakmica francuske lige“, kazala je legenda Manchester Uniteda.

„I dalje osjećam strast prema igri. Uvijek se pitam što bi me moglo interesovati, naučiti nešto ili iznenaditi me. Kada idete u kino, očekuje film koji bi vam se mogao svidjeti, a ne koji vam se neće dopasti. Ja idem u pozorište kako bih gledao djela koja mi se sviđaju, na izložbe koje mi se sviđaju, a tako je i s fudbalskim utakmicama“, kazao je Cantona koji je sada u filmskim vodama.

Nije legendarni Francuz mogao izbjeći pitanje o Garethu bale i transferu vrijednom 100 miliona eura, što je u zadnje vrijeme najčešća tema u fudbalskim krugovima.

„Ako je Real toliko platio, sigurno je imao svoje razloge za to. Niko ne ulaže toliki novac bojeći se da mu se neće isplatiti. To se ne događa. No, ako to stavimo na stranu, mislim da je neprimjereno davati toliki novac s obzirom na ekonomsku krizu u Španiji“, rezonovao je sasvim razumno na kraju Eric Cantona.

 

 

 

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 08:01