Željezničar na Malti otvara novu sezonu evropskih klupskih takmičenja

tačno.net
Autor/ica 30.6.2015. u 09:24

Željezničar na Malti otvara novu sezonu evropskih klupskih takmičenja

Priliku da odigra prvi zvanični susret u novoj sezoni UEFA evropskih takmičenja dobio je naš Željezničar.

Plavi će u prvom pretkolu Evropa lige gostovati na Malti ekipi Bolzan Youthsa koja je po prvi put u klupskoj historiji izborila plasman na evroscenu.

Klubu sa Grbavice je ovo treće učšeće u Evropa ligi u posljednjih šest sezona, u prethodna dva nastupa u prvom susretu upisani su pobjeda( 1:0 protiv Sheriffa 2011. godine) i remi(0:0 protiv Lovćena 2014. godine). Naš predstavnik je na kraju u oba navrata prošao dalje.

Popularni Željo je sigurno favorit u ovom dvomeču, ipak u najavama pred ovaj susret trener Milomir Odović očekuje tešku utakmicu.

”Očekujem težak meč. Imali smo malo vremena da se pripremimo u kompletnom sastavu. Šest igrača je otišlo, četiri su bila sa mladom reprezentacijom i mi se praktično za ovaj meč spremamo svega deset dana”, rekao je Odović na jučerašnjoj press konferenciji.

”Ja sam sa ovom ekipom već pola godine. Igramo dobro, nemamo niti jedan poraz, igramo dobro u oba smjera. Ja ne poznajem ovu ligu u kojoj igra Balzan, ali vjerujem da ćemo igrati našu igru. Imamo nekoliko individualno jakih igrača, koji su spojeni u jednun kompaktnu cjelinu i nadam se da ćemo to sutra pokazati i na terenu”.

Odović će na raspolaganju imati gotovo sve igrače na koje može računati, upitan je jedino nastup mladog Kerima Memije.

Na drugoj strani, trener Balzana Oliver Spiteri je u velikim problemima jer ekipi manja ofanzivnih igrača. Prethodnog vikenda su angažovani Crnogorac Aleksandar Vujačić i Nigerijac Godwin Mensah, međutim samo jedan od njih dvojice će imati pravo nastupa u današnjem susretu.

Utakmica Balzan – Željezničar se igra na stadionu Hibernians kapaciteta 7.000 sjedećih mjesta sa početkom u 17:45 sati. Interesanto da će to biti prvi susret nove sezone u UEFA takmičenjima, odnosno Ligi prvaka i Evropa ligi.

Glavni sudija susreta je Dennis Antamo iz Finske, pomoćnici su Mikko Alakare i Jukka Honkanen. Četvrti sudija je Antti Munukka, dok je delegat susreta Patrick Mcgrath.

Dodajmo i da će naš najtrofejniji klub imati i podršku od oko 70-ak svojih vjernih navijača.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 30.6.2015. u 09:24