Željo na Grbavici slavi titulu, danas pada odluka ko će u Evropu, a ko u niži rang

tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 07:20

Željo na Grbavici slavi titulu, danas pada odluka ko će u Evropu, a ko u niži rang

Novi stari prvak Željezničar će na svojoj Grbavici u šampionskoj atmosferi dočekati Leotar. U posljednjih nekoliko sezona Plavi lako izlaze na kraj sa gostima iz Hercegovine zato i ne treba čuditi ukoliko se danas ponovi isti ishod. Obje ekipe u susret ulaze rasterečeno jer su ispunili ovosezoneske ciljeve pa je za očekivati da gledaoci uživaju u današnjoj utakmici.

Derbi kola barem po imenima će pod Bijelim brijegom odigrati Zrinjski i Sarajevo. U posljednjem domaćem susretu Plemići će sigurno pokušati da se iskupe navijačima za još jednu lošu sezonu, dok Bordo tim koji tradicionalno dobro igra u Mostaru ne treba nikada otpisivati tako da nas sigurno očekuje jedna neizvjesna fudbalska predstava.

Olimpic će gostovati ove sezone na domaćem terenu odličnom Radniku iz Bijeljine. Za Vukove sa Otoke računica je prosta, samo pobjeda dolazi obzir ukoliko žele da se plasiraju u Evropu, dok će s druge strane domaćini zasigurno nastojati da se od domaće publike oproste pobjedom.

Olimpicovi konkurenti Borac i Čelik će na domaćim terenima dočekati Travnik odnosno otpisanu Gradinu. Vezirima je svaki pod prijeko potreban, isto kao i timu iz Banja Luke, međutim sve osim pobjede domaćina će biti ravno apsolutnom iznenađenju. Isto se može reći i za susret između Čelika i Gradine. Klub iz Srebrenika je već odavno ispao, dok ukoliko im se poklope rezultati Zeničani s današnjom pobjedom bi bili korak bliže Evropi s obzirom da se u posljednjem kolu susreću sa direktnim konkurentom Olimpicom.

Derbi za opstanak će u Prijedoru odigrati Rudar i GOŠK. Ekipa Vlade Čapljića se ne igra u zavidnoj formi, dok su s druge strane Gabeljani na posljednjih pet susreta osvojili čak 10 bodova. Razlika na tabeli između dvaju timova je samo tri boda, ukoliko je slutiti po formi ekipa sigurno nas očekuje tvrda i neizvjesna utakmica.

Nakon osvojenog trofeja u Kupu BiH Široki Brijeg će gostovati Zvijezdi koja još uvijek nije  riješila sve brige oko opstanka, dok će u Istočnom Sarajevu u utakmici bez nekog rezultatsko značaja snage odmjeriti Slavija i Velež.

Radi regularnosti takmičenje sve utakmice se igraju u istom terminu od 17:00.

Raspored 29. kola:

Gradačac: Zvijezda – Široki Brijeg
Sarajevo: Željezničar – Leotar
Banja Luka: Borac – Travnik
Zenica: Čelik – Gradina
Prijedor: Rudar – GOŠK
Mostar: Zrinjski – Sarajevo
Bijeljina: Radnik – Olimpic

izvor: scsport.ba
tačno.net
Autor/ica 18.5.2013. u 07:20