Željo se oprostio od Evrope, Standard sretno stigao do pobjede

tačno.net
Autor/ica 7.8.2015. u 09:21

Željo se oprostio od Evrope, Standard sretno stigao do pobjede

Željezničar je od prve minute krenuo napadački i stvorio nekoliko poluprilika, ali bez konkretne završnice.

Riad Bajić zadavao je mnogo problema odbrani belgijskog tima, ali navalni red Željezničara nije uspijevao bolju igru krunisati pogotkom.

S druge strane, Standard je uspostavio ravnotežu sredinom poluvremena i u nekoliko navrata zaprijetio Antoloviću.

Najbolju šansu imao je Ivan Santini u posljednjoj minuti kada je izašao sam pred golmana Željezničara, ali je promašio gol.

Željezničar je u prvih deset minuta imao dvije prilike, a zatresli su i vratnicu. Najprije je Đelmić u 52. minuti pucao s 25 metara, ali je vratar Standarda obranio. Samo minutu kasnije je krasno šutirao Sadiković, ali je zatresao vratnicu.

Standard je stigao do vodstva u 68. minuti susreta. Nakon kratkog dodavanja s lijeve strane, pucao je s dvadesetak metara Van Damme i pogodio desnu stranu Antolovićevog gola. brzo nakon pogotka gosti su imali još jednu dobru priliku, ali je lopta nakon slobodnog udarca otišla preko gola.

Antolović se iskazao u 87. minuti kada je obranio neugodni udarac s 50 metara. Trebel je primijetio da je vratar Želje izašao s gola i pokušao ga je lobirati s centra terena, no uspio je Antolović izvući loptu vršcima prstiju.

Nakon primljenog pogotka, Željezničar je izgledao nemoćno na terenu i nije uspio postići ni počasni pogodak do kraja susreta. Šteta za Sarajlije kojima je ovo bila 62. utakmica u europskim natjecanjima…

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.8.2015. u 09:21