Zlatan Ibrahimović teže povrijeđen, propušta revanš protiv Chelseaja

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 10:37

Zlatan Ibrahimović teže povrijeđen, propušta revanš protiv Chelseaja

Radost navijača PSG-a nakon pobjede nad Chelseajem pokvarila je vijest da je povreda popularnog Ibre ozbiljnije prirode i da neće igrati revanš protiv chelseaa u Londonu

Iz Uprave francuskog fudbalskog velikana Paris Saint Germaina (PSG) su saopćili da bi njihova najveća zvijezda Zlatan Ibrahimović, zbog sinoćnje povrede mogao odsustvovati s terena i nekoliko sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

PSG je u sinoćnjem četvrtfinalnom meču protiv engleskog Chelseaja pred svojom publikom slavio važnu pobjedu rezultatom 3:1. Radost zbog pobjede navijačima je pokvarila vijest da je povreda zadnje desne lože golgetera Ibrahimovića ozbiljnije prirode i da bi on mogao odsustvovati sa terena nekoliko sedmica.

To bi značilo i da neće igrati u uzvratnom susretu u Londonu, kada će se PSG boriti za odbranu sinoć stečene prednosti i plasman u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Predsjednik PSG-a Nasir El-Halifi je potvrdio da je Ibrahimovićeva povreda ozbiljna i da neće igrati u revanšu sa Chelseajem.

Trener PSG-a Laurent Blanc je kazao da popularni Ibra osjeća jaku bol u mišiću desne noge zbog čega će morati odmarati nekoliko sedmica.

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 10:37