Zmajevi večeras prvi put bez Spahića, Misimovića i Ibričića

tačno.net
Autor/ica 9.9.2014. u 10:46

Zmajevi večeras prvi put bez Spahića, Misimovića i Ibričića

Zmajevi večeras na Bilinom Polju igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Francuskoj, piše bh. novinska agencija Patria (NAP). Džeko i ekipa dočekuju Kipar.

Selektor Safet Sušić još ne želi otkrivati sastav za večerašnju utakmicu. Kazao je kako će se sastav znati tek kada igrači izađu na teren. Otkrio je jedino da očekuje pobjedu i niša drugo.

Zmajevima će ovo, izuzme li se prijateljski meč sa Lihtenštajnom prije nekoliko dana u Tuzli, ovo biti prva kvalifikaciona utakmica bez Spahića, Misimovića i Ibričića koji su se nakon Mundijala u Brazilu oprostili od nacionalnog tima. Kapitensku traku večaras će ponijeti Edin Džeko.

Po prvi put dvije reprezentacije iz grupe direktno će se plasirati na kontinentalnu smotru. Za BiH je izuzetno važno da kvalifikacioni put otvore pobjedom koja bi donijela mir i samopouzdanje u cijeli tim.

Utakmica će u Zenici večeras početi minutom šutnje u čast pet poginulih rudara, koji su živote izgubili prije nekoliko dana u zeničkom rudniku uglja.

Utakmica počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1, piše NAP.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.9.2014. u 10:46