Zukanović u Sampdoriji: Došao sam u veliki klub

tačno.net
Autor/ica 16.7.2015. u 09:22

Zukanović u Sampdoriji: Došao sam u veliki klub

Saga oko odlaska Ervina Zukanovića iz Chieva konačno je dobila svoj epilog. Naime, stasiti bh. reprezentativac odlučio je prihvatiti ponudu Sampdorije i boje prvoligaša iz Genove će braniti u naredne četiri godine.

Zukanović je danas u poslijepodnevnim satima uspješno obavio ljekarske preglede i potom potpisao ugovor, a Sampdorija je za njegove usluge bila primorana izdvojiti cifru od tri miliona eura.

“Presretan sam, ne mogu ništa drugo reći u ovom trenutku. Dolazim u jedan veliki klub i smatram da sam napravio novi iskorak u karijeri. Bilo je šanse i da završim u Interu, ali na kraju sam donio odluku da je Sampdorija najbolja opcija za nastavak karijere. Dosta lijepih stvari sam čuo i o samim navijačima”, kazao je Zukanović za SportSport.ba.

Ovaj 28-godišnji Sarajlija je svojim prošlosezonskim predstavama oduševio brojne italijanske klubove, a koliko je ustvari bio dominantan potvrđuje i to da je uvršen u idealni tim sezone od strane uglednog ESPN-a. Vrijedi istaći da su ga u svojim redovima još željeli vidjeti Udinese, Fiorentina, Inter, Atalanta i engleski Bournemouth.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.7.2015. u 09:22