Domagoj Margetić napadnut i pretučen u središtu Zagreba

tačno.net
Autor 13.12.2016. u 18:30

Domagoj Margetić napadnut i pretučen u središtu Zagreba

Novinara Domagoja Margetića napao je u utorak u ranim poslijepodnevnim satima, prvo verbalno, a onda i fizički, nepoznati muškarac na Kvaternikovom trgu u središtu Zagreba, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND), podsjećajući da je Margetić već bio žrtva napada i prijetnji zbog kojih nitko nije odgovarao.

Margetiću je, prema njegovoj telefonskoj izjavi danoj HND-u, prišao muškarac za kojeg je mislio da mu želi postaviti neko pitanje, ali mu je ovaj povikao da će ga “ušutkati”. U nizu prijetnji navodno mu je rekao “nećeš ti meni više pisati” te ga je počeo tuči. Napadač, za kojega Margetić misli da bi mogao imati četrdesetak godina, ubrzo je pobjegao s mjesta napada, kažu u HND-u. Dodaju da je na Margetićev poziv policija došla na mjesto događaja, a pozvana je i hitna medicinska služba.

Domagoj Margetić novinar je koji istražuje kriminal i korupciju u hrvatskom društvu te uređuje emisiju Necenzurirano na TV mreža. Krajem studenoga ove godine je na zidu u ulazu zgrade u kojoj stanuje nepoznat netko napisao: “mrtav si, smeće novinarsko”, a ni napadač koji ga je pretukao ispred njegove zgrade 2014. godine još uvijek nije pronađen, podsjeća HND.

Predsjednik te udruge Saša Leković izjavio je kako od policije traže da u što kraćem roku pronađe počinitelja i eventualnog nalogodavca ovog napada te da ih privede sudu.

“Sve dok se ne utvrdi stvarni motiv napada, smatrat ćemo da je riječ o fizičkom obračunavanju zbog Margetićeva novinarskog rada”, kazao je Leković.

“Upozoravamo i da je ovaj, još jedan u nizu napada na novinare dobrim dijelom posljedica zabrinjavajućeg porasta netolerancije u društvu, kao i izostanka primjerene reakcije nadležnih institucija. Na tu činjenicu HND već duže vrijeme neprekidno upozorava pa je to učinio i na nedavno održanoj tematskoj sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u Hrvatskom saboru, ali je dio okupljenih političara odgovornost što ih se napada prebacio na novinare same”, dodao je Leković.

SEEbizeu

tačno.net
Autor 13.12.2016. u 18:30