FOTO: Obama dobija novu blindiranu Zvijer

Stefa
Autor 7.7.2013. u 18:29

FOTO: Obama dobija novu blindiranu Zvijer

Američki predsjednik Barack Obama koristi isti tip oklopljene limuzine još od svoje inauguracije 2008 godine. Taj automobil poznat je po nadimku ”Zvijer”.

Predsjedničku limuzinu izradio je Cadillac, a ime Zvijer (Beast) automobil je dobio zbog svoje neuobičajene veličine, što ne čudi s obzirom na to da je riječ o pravom automobilu-tenku. 

Čini se da predsjednikova tajna služba želi zamijeniti Zvijer novim automobilom. Već je raspisan i zahtjev za podnošenjem prijedloga za novu blindiranu limuzinu u kojoj će se voziti američki predsjednik.

Kako piše Motor Trend, Obamina limuzina ostala je kao naslijeđe iz Bushove administracije.

FOTO: Obama dobija novu blindiranu ZvijerIz Motor Trenda kontaktirali su Cadillac, Lincoln i Chrysler. Chrysler je jedina firma koja je potvrdila da se neće nadmetati za ugovor.

Cadillac ima veliku šansu jer predsjedničke limuzine proizvodi još od 1993. godine, međutim i Lincoln takođe ima dugu istoriju zaštite Predsjednika u pokretu. FOTO: Obama dobija novu blindiranu Zvijer

Budući da je cijeli projekat označen kao povjerljiv (je li u redu da uopšte govorimo o tome?), teško je očekivati bilo kakve informacije iz Bijele kuće ili bilo kojeg proizvođača automobila prije nego vidimo rezultate konkursa

Stefa
Autor 7.7.2013. u 18:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija