Peugeot predstavio novi 308

tačno.net
Autor 21.5.2013. u 17:35

Peugeot predstavio novi 308

Dizajneri i inženjeri marke Peugeot osmislili su odvažan, intuitivan i moderan automobil čistog i elegantnog dizajna. Zahvaljujući modularnoj platformi EMP2, novi 308 ima kompaktne dimenzije i lakši je za 140 kg.

Novi model pruža jedinstven osjećaj u vožnji i ističe se kao dobar primjer kad je riječ o emisiji CO2 (manje od 85 g/km). Pročišćen dizajn i inovativno vozačevo mjesto (peugeotov i-cockpit) jamče novi osjećaj u vožnji. Visoka kvaliteta rezultat je ambicioznog projekta, čiji je cilj da se taj automobil uvrsti među najbolje, dokazujući obogaćivanje game marke Peugeot.

Novi Peugeot 308 poštuje važne karakteristike klase kompaktnih vozila. Riječ je o kompaktnim dimenzijama (dužina 4,25 m, visina 1,46 m), prostranoj unutrašnjosti i prtljažniku (470 litara ispod police).

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, skladnim proporcijama i smanjenoj masi, novi Peugeot 308 izgleda čvrsto i dinamično, poput atlete koji je siguran u svoju snagu. Stil vozila pokazuje brigu za kvalitetu i za svaki detalj. Novi 308 ima velik i osvijetljen logo. S prednje strane izražajna Full LED svjetla, daju mu “tehnološki” izgled. Sve je to u serijskoj ponudi kod modela s višim razinama opreme, i predstavlja svjetsku premijeru u segmentu. Stražnja su svjetla također izvedena u LED tehnici.

Peugeotov i-cockpit nudi novi osjećaj u vožnji. Sve je osmišljeno kako bi to bilo osjetilno i intuitivno iskustvo: kompaktan upravljač za jak i dinamičan osjećaj u vožnji, povišen položaj glave vozača kako bi informacije čitao ne skidajući pogled s ceste, povišena središnja konzola te velik 9,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, za intuitivnu vožnju.

Zaslon sadržava brojne ergonomski osmišljene komande, što je dizajnerima omogućilo da izrade jednostavnu instrumentnu ploču. Gumb za kontrolu glasnoće zvuka elegantan je poput gumba na skupocjenoj Hi-Fi liniji te odražava novi pristup dizajniranju vozila u kojem je jednostavnost sinonim za tehnologiju.

Platforma EMP2 je rezultat najsuvremenije tehnologije (tijekom realizacije projekta predano je čak 116 patenata koji pridonose dinamičkim kvalitetama). To utječe i na sigurnost i udobnost, i to zahvaljujući brojnim sustavima pomoći pri vožnji i znatnom smanjenju masi automobila (140 kg lakši u odnosu na prethodni model). Smanjenje mase je i omogućilo smanjenje emisije CO2. Na taj način, Peugeot 308 postavlja nove standarde kad je riječ o emisiji CO2, koja je niža od 85 g/km.

Novi Peugeot 308 proizvodit će se u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Francuske tvornice u Trémeryu i Douvrinu dostavljat će dijelove za motor. Svjetska premijera novog Peugeot 308 održat će se na salonu automobila u Frankfurtu, 10. rujna 2013, a prodaja u Europi će početi na jesen.

tačno.net
Autor 21.5.2013. u 17:35