VIDEO: Poslušajte kako zvuči nadolazeća Honda NSX

tačno.net
Autor/ica 8.8.2013. u 10:48

VIDEO: Poslušajte kako zvuči nadolazeća Honda NSX

Acura NSX Prototip (Honda NSX) pokazala se u punom sjaju na Mid-Ohio trkaćoj stazi netom pred Honda Indy 200 trku.

Na internetu su se pojavila dva video isječka u kojima možemo vidjeti i čuti prototip Honde NSX (Acura NSX). Prvi je snimio korisnik YouTubea pod korisničkim imenom cboardman40 koji je uspio snimiti Acuru kako radi testni krug na trkaćoj stazi u Ohiju dok je drugi video promotivni materijal s najboljim isječcima iz raznih teaseara koji su se nedavno pojavili.

Prototipni model izgleda zadržava dizajn i proporcije NSX koncepta koji je predstavljen javnosti na NAIAS auto salonu u Detroitu 2012., dok pod poklopcem ima srednje smješteni V6 motor uparen s Acurinim inovativnim Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) pogonom s tri elektromotora kakav će se nalaziti i u proizvodnoj verziji.

SH-AWD koristi jedan elektromotor ukomponiran u sistem prenosa s dvije spojke što zajedno s V6 jedinicom sačinjava zadnji pogon. Uz njih, na raspolaganju su još dva elektromotora koja trenutno šalju okretni moment na prednje točkove. U Hondi očekuju da će novi Sport Hybrid SH-AWD pružati neusporedivu nivo upravljivosti u odnosu na prethodne sisteme pogona na sva četiri točka.

Novi koncept snagu crpi iz potentnog VTEC V6 motora nove generacije sa sistemom direktnog ubrizgavanja smještenog iza prednjih sjedala. Informacija o snazi još nema. U Hondi kažu kako su ciljali na ”izrazito dobar omjer snage i mase.” Priča se da će masa automobila biti u okvirima 1200-1300 kg što uz fenomenalni V-TEC motor i AWD hibridni pogon predstavlja vrhunsku kombinaciju.

Nakon službenog kruga na 2,4 milje dugačkoj stazi koji je odvozio član Hondina inženjerskog razvojnog tima sa sjedištem u Ohiju, glavni inženjer Honda R&D Americas-a, Ted Klaus, izjavio je sljedeće:

”Pod vođstvom našeg R&D tima i tima za proizvodnju ovdje u Ohiju, razvijamo sljedeću generaciju sportskog automobila koji će biti jednako samouvjeren na ulici kao i na trkaćoj stazi, tako da je bilo prirodno da prikažemo prototipno vozilo ovdje na Mid-Ohio stazi. Uzbudljivo nam je vidjeti kako se prototip ponaša na stazi a rezultati odražavaju veliki napredak koji smo do sada postigli prema službenom lansiranju NSX-ice 2015. godine. Biti će to potpuno novo iskustvo vožnje sportskog automobila za kupce širom svijeta.”

Jedva čekamo 2015. godinu jer ovo će definitivno biti vrlo zanimljiv sportski automobil. Za kraj, poslušajte ovu nadolazeću beštiju koja bi trebala nastaviti uspješan put tamo gdje je stara NSX-ica stala!!!

Izvor: dnevnik.hr

tačno.net
Autor/ica 8.8.2013. u 10:48