VIDEO: Sa britanskom policijom nema šale

Stefa
Autor 5.7.2013. u 15:31

VIDEO: Sa britanskom policijom nema šale

Dvadesetčetvorogodišnji Nasser Al-Thani iz Katara mogao bi da ostane bez svog skupocjenog Lamborghinija. Njegov Aventador zaplijenila je policija u Londonu zato što automobil nije bio osiguran.

London je posljednjih godina tokom ljetnih mjeseci postao stjecište bogatih vlasnika superautomobila iz zemalja Bliskog Istoka. To je stvorilo glavobolje nekim stanovnicima britanske prestonice koji su počeli da se žale na nesnosnu buku koju proizvode moćni motori ovih vozila.

Izgleda da oni nisu jedini kojima je zasmetala ljetna najezda superautomobila. Pripadnici londonske policije nedavno su u tom gradu zaustavili jedan Lamborghini Aventador veoma neobičnog izgleda.

Iako bi o izboru boje automobila i linija duž karoserije, za koje se tvrdi da mogu da svijetle u mraku, mogli da polemišemo, to nije bio razlog zašto je policajcima ovaj Lambo privukao pažnju. Vozilo je zaustavljeno radi rutinske provjere, s obzirom da nije imalo registarsku tablicu…

Tu stvari počinju da se komplikuju. Pregledom dokumenata, policajci su ustanovili da vlasnik iz Katara vozi neosigurani auto i, slijedeći slovo zakona, Aventador je na licu mjesta oduzet i zaplijenjen.

Međutim, glavobolje za njegovog vlasnika, ali i za policiju tek sad počinju, jer postoji mogućnost da neosigurani Lambo, kako nalažu propisi, bude uništen, kao što je to slučaj sa drugim, “običnim”, oduzetim automobilima koji su voženi bez osiguranja.

Aventador će se do podizanja optužnice protiv vlasnika nalaziti u rukama policije, a šta će biti poslije, još uvijek je neizvjesno. Vlasti će se tada naći u nezgodnoj situaciji da biraju između dvije loše odluke. Da li će spasiti automobil, i tako napraviti presedan, ili će učiniti nešto nezamislivo – dozvoliti de se uništi jedan takav automobil kao što je Lamborghini Aventador.

Izvor: B92

Stefa
Autor 5.7.2013. u 15:31

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija