Porodica razmišlja da prijavi nestanak Davora Dragičevića, Drašku Stanivukoviću određen pritvor od 24 časa

tačno.net
Autor 2.1.2019. u 09:29

Porodica razmišlja da prijavi nestanak Davora Dragičevića, Drašku Stanivukoviću određen pritvor od 24 časa

Razmišljamo da prijavimo nestanak Davora Dragičevića, rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju Patria jedan od članova njegove porodice, nakon što se više od 24 sata gubiti svaki Davorov trag.

Policijska uprava Banja Luka izdala je u ponedjeljak saopćenje u kojem stoji kako je raspisana potraga za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe, ali od tada nije poznato više informacija o Dragičeviću.

Grupa „Pravda za Davida“, koja okuplja hiljade građana iz Banja Luke i regiona skoro godinu dana traži da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu 2018. godine, optužujući policijski i politički vrh Republike Srpske za umiješanost u prikrivanje zločina. Grupu predvodi otac ubijenog mladića Davor Dragičević, njegova majka Suzana, kao i njihovi prijatelji.

Banjalučka policija privela je više članova grupe „Pravda za Davida“ kao i članove opozicije tokom protesta prošle sedmice, dok su sva buduća javna okupljanja grupe zabranjena.

Davor Dragičević je predvodio proteste u nedjelju u centru Banja Luke, ali nakon toga mu se gubi svaki trag, piše NAP.

Drašku Stanivukoviću, poslaniku PDP-a u Narodnoj skupštini RS, određen je pritvor od 24 časa.

Stranačka Milicija Stanivukovića tereti za “remećenje javnog reda i mira” i, prema mojim informacujama, on bi po isteku pritvora trebalo da bude privden kod tužioca.

Stanivuković je uhapšen 01.01.2019. godine u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, nešto iza 18 časova, gdje je došao da zapali svijeću za pokojnog Davida Dragičevića.

tačno.net
Autor 2.1.2019. u 09:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija