NISMO SVI MALOUMNI, GOSPODO

Gradimir Gojer
Autor/ica 23.2.2020. u 08:09

NISMO SVI MALOUMNI, GOSPODO

Istupi Milorada Dodika, ali i drugih političara iz Republike Srpske, u vezi odluka Ustavnog suda BiH (dejtonska kategorija!!!) do te mjere su političku klimu u našoj zemlji učinili zapaljivom da se sve više u političkom diskursu koristi teško retoričko topništvo u kojem se neskriveno pominje riječ rat.

Bojazan, pa i golemi strah obuzeo je građane Bosne i Hercegovine.

U ovoj situaciji bilo je za očekivati da se oglase predstavnici međunarodne zajednice, poglavito Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Valentin Incko, čelni čovjek OHR u BiH. Paradoksalno je da su njihove reakcije na otvorene napade i negiranje Ustavnog suda BiH, posebice članova toga suda iz inozemstva, iskoristile sve jezičke forme da ne kažu bukvalno ništa, a ni u kom slučaju da osude antiustavno i u verbalnom smislu secesionističko ponašanje političara iz Republike Srpske. Vrijeđa takav govor međunarodnih predstavnika inteligenciju građana Bosne i Hercegovine.

Nisu, gospodo, svi Bosanci i Hercegovci maloumni, nismo niti politički neobrazovani i neuki da nas vi, međunarodni zastupnici, biću otvoren i brutalan, izvinjavam se čitateljstvu, toliko zajebavate, da zaobilazite prave kvalifikacije za otvoreni nasrtaj na državno-pravni sustav, a potencijalno i na teritorijalni integritet međunarpodno priznate države Bosne i Hercegovine.

Naravno, iznenađuje i šutnja i nereagiranje bh. tužiteljstva i sudova, jer u negiranju Ustavnog suda BiH izravno se radi o antidejtonskom, antiustavnom, a zašto ne kazati i jedinu pravu kvalifikaciju da se ovdje radi  o krajnje reakcionarnom ponašasnju onih koji primaju visoke plaće za svoj antibh rad, da se radi o otvorenoj antibh aktivnosti koju mirno i nekažnjeno obavljaju, a međunarodna javnost, čast izuzecima, promatra i nečinjenjem stavlja se otvoreno na stranu razgraditerlja i ubica držve Bosne i Hercegovine.

Ponavljam, gospodo iz međunarodne zajednice: nismo mi Bosanci i Hercegovci niti maloumni niti neuki.

Ne potcjenjujte zato našu inteligenciju i obrazovanje!

Tagovi:
Gradimir Gojer
Autor/ica 23.2.2020. u 08:09