Banjalučki bombaš još uvijek na slobodi

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 09:33

Banjalučki bombaš još uvijek na slobodi

Policijska potjera za Stevančevićem za sada bez rezultata

Iako su u potragu za Željkom Stevanovićem, osumnjičenim  da je juče u Banjoj Luci, bacivši bombu u autobus usmrtio vozača Autoprevoza, Boru Topića , uključene sve raspoložive snage Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Helikopterski servis RS i psi tragači, za sada nema nikakvih rezulata.

“U potrazi za Stevanovićem angažovane su jake policijske snage. Međutim, on još uvijek nije lociran. Javnost će u svakom slučaju biti blagovremeno informisana o njegovom pronalasku”, navela  je  jutros portparol CJB Banja Luka Marija Markanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podsjećamo, tokom jučerašnjeg dana pripadnici MUP-a RS pretresli su, u potrazi za Stevanovićem, njegovu porodičnu kuću u banjalučkom naselju Lazarevo (Budžak), ali tamo nije lociran. Potraga za njim proširena je i na područje još dva prigradska naselja Prijakovce i Trapiste, gdje bi se, u šumi Stevanović mogao skirvati.

Vozač Autoprevoza podlegao je od posljedica eksplozije bombe koja mu je eksplodirala u krilu dok je sjedio za volanom autobusa koji je zaustavio na stajalištu kako bi primio putnike.

Iz CJB Banja Luka isključena je mogućnost da je riječ o terorističkom napadu, već ličnom sukobu između pokojnog Topića i Stevančevića.

Stevančević je od ranije poznat policiji, kazao je sinoć načelnik CJB Banja Luka Mladen Marić, upravo zbog činjenice da je pokojnom Topiću prije dvije godine zapalio automobil, zašto mu je i suđeno pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci.

Marić je naveo i da je Stevančević teži psihički bolesnik, više puta liječen na psihijatrijskoj klinici u Banjoj Luci. Iako iz policije RS navode da Stevančević najvjerovatnije nije naoružan, upravo zbog njegovog zdravstvenog stanja javnost je vidno uznemirana da se još uvijek nalazi na slobodi.

tačno.net
Autor 14.3.2014. u 09:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija