Demonstranti pristižu u Banju Luku: Ako danas dođe dovoljno ljudi, Dodikova oligarhija i režim padaju u vodu

tačno.net
Autor 14.5.2016. u 10:54

Demonstranti pristižu u Banju Luku: Ako danas dođe dovoljno ljudi, Dodikova oligarhija i režim padaju u vodu

Protesti opozicije pod nazivom “Oslobodimo Srpsku” i kontramiting vladajuće koalicije pod nazivom “Srcem za Srpsku! Stop izdaji” održavaju se danas u Banjoj Luci. Građani koji podržavaju opoziciju već se okupljaju u parku “Mladen Stojanović”, a u razgovoru za Klix.ba izražavaju nezadovoljstvo vladajućom strukturom u Republici Srpskoj.

Njegoš Tomić, koji već 88 dana izražava nezadovoljstvo u parku, danas će biti jedan od govornika na protestima opozicije.

“Danas će doći mnogo nezadovoljnih, gladnih, obespravljenih, potlačenih i orobljenih ljudi u 21. vijeku. Ovu državu su stvarali oni i njihovi očevi. Došli su u situaciju da gladni moraju da izraze svoje nezadovoljstvo u parku ‘Mladen Stojanović’, gdje će se pokušati izboriti protiv nepravde. Ovako više ne može. Ako dođe dovoljan broj ljudi, oligarhija i režim Milorada Dodika padaju u vodu. Pozvat ću narod da ostane u parku sa mnom. Najveća glupost koju je Dodik uradio je sazivanje kontraprotesta na istom mjestu, a čini se da on želi krvoproliće”, izjavio je Tomić.

Ističe da je u komunikaciji s predsjednikom RS-a najbitnije biti bezobrazan, jer je to njegov način govora.

“Trebamo se svi ugledati na predsjednika koji nas predstavlja i ja se danas ponašam kao on prethodnih 12 godina”, dodao je Tomić koji će danas biti govornik na protestima opozicije.

Njegoš Tomić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Njegoš Tomić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Vid Rajić iz Laktaša je penzioner koji je cijeli rat bio u Bosni i Hercegovini i navodi kako danas nema nikakvih prava. Prema njegovom mišljenju, ako se ovako stanje nastavi, u RS-u nema života.

Osamdesetogodišnji penzioner danas je također među demonstrantima u Banjoj Luci i ističe da ovaj narod ne očekuje ništa dobro.

“Protestima se ništa ne rješava, pogotovo ne u isto vrijeme dva skupa. Ovo je samo borba za vlast i stolicu, Dodika ništa drugo ne interesuje”, navodi penzioner.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Više od 2.000 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a osiguravaju danas Banja Luku. Na svim ulazima u grad postavljeni su punktovi gdje se kontrolišu svi autobusi sa demonstrantima.

Širom Banje Luke brojne policijske patrole nadgledaju situaciju, dok su svi ugostiteljski objekti zatvoreni zbog visokih mjera predostrožnosti. Na današnjim okupljanjima očekuje se oko 15.000 građana.

klix.ba

tačno.net
Autor 14.5.2016. u 10:54

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija