Goethe ispiti

tačno.net
Autor 8.7.2013. u 08:03

Goethe ispiti

Obavještavamo Vas da će se u utorak 09.07. i srijedu 10.07.2013. godine u organizaciji Glossa – centra za njemački jezik i Goethe instituta Sarajevo, održati zvanični ispiti njemačkog jezika, od nivoa A1 do nivoa C2.

Goethe Zertifikat Deutch je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje nivo znanja i vladanja njemačkim jezikom. Dokument je akreditovan i dodjeljuje se od strane Goethe Instituta, a u ime Ministarstva obrazovanja i naučnog istraživanja Njemačke.

Posjedovanje ovog certifikata olakšava profesionalno ili akademsko usavršavanje na njemačkom govornom području i preduslov je za upis na većinu njemačkih univerziteta bilo na osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije.

Goethe ispiti imaju visok globalni ugled, a sami certifikati se od strane poslodavca i obrazovnih institucija u mnogim zemljama posmatraju kao dokaz kvalifikacije.

Glossa – centar za njemački jezik je jedina ovlaštena škola njemačkog jezika za provođenje Goethe ispita u RS-u.

Goethe ispiti će se održati u prostorijama Glossa – centar za njemački jezik, Vidovdanska 39 (preko puta Medicinske elektronike), Banja Luka.

tačno.net
Autor 8.7.2013. u 08:03