Koalicija “Prvi mart”: Pripremiti lokalne zajednice za izbore 2016. godine

tačno.net
Autor 13.3.2015. u 15:33

Koalicija “Prvi mart”: Pripremiti lokalne zajednice za izbore 2016. godine

Aktivisti koalicije “Prvi mart” započeli su terenske obilaske povratničkih zajednica s ciljem utvrđivanja strategije djelovanja pri registraciji i mobilizaciji za lokalne izbore 2016. godine. Nakon Milića, danas su pojestili i Višegrad.

“Naš cilj je da aktivnom mobilizacijom, utvrđivanjem zajedničkih listi tamo gdje je brojnost povratničke populacije mala, pripremom mladih kadrova i novih ljudi koji su se vratili, registracijom bh. dijaspore, imamo povećanje broja odbornika i veću izlaznost nego što je zabilježena na ovim izborima”, rekao je Almir Salihović, koordinator koalicije “Prvi mart”.

Prema rezultatima iz 2012., stranke okupljene oko “Domovine” imaju 59 odbornika, a Socijaldemokratska partija BiH ima 16 odbornika. Iz koalicije “Prvi mart” smatraju da ova brojka treba biti polazna tačka za buduće rezultate, ali i da je važno postići zastupljenost tamo gdje je danas nema poput Banje Luke, Prnjavora, Rogatice, Gacka i Trebinja, a povećati tamo gdje je minimalna poput Višegrada, Foče, Modriče.

“U ovom procesu moramo pomiriti sve relevantne faktore unutar zajednice, od udruženja, medija do političkih predstavnika. Za ovo nam je potrebna pomoć institucija, Islamske zajednice i izabranih zastupnika na svim nivoima vlasti,” zaključio je Salihović.

Tagovi:
tačno.net
Autor 13.3.2015. u 15:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija