Koalicija “Prvi mart” u Banjoj Luci: Zajedničkim djelovanjem graditi povjerenje povratnika

tačno.net
Autor 22.5.2015. u 13:59

Koalicija “Prvi mart” u Banjoj Luci: Zajedničkim djelovanjem graditi povjerenje povratnika

Koalicija organizacija civilnog društva “Prvi mart” je organizirala danas javne konsultacije sa izabranim predstavnicima povratničke zajednice u NSRS i Vijeću naroda RS-a te predstavnicima civilnog društva iz Banje Luke, Prijedora, Bosanskog Novog i Bosanske Gradiške.
Konsultacije su održane u Banjoj Luci, gdje se govorilo o ključnim inicijativama u narednom periodu, između ostalog sistemskom rješavanju pitanja pravne pomoći povratnicima, koordiniranom djelovanju izabranih predstavnika te pripremi zajedničkog djelovanja za lokalne izbore 2016. godine.
“Trebamo okupljati ljude koji imaju znanja i informacije, intenzivirati rad te sarađivati. Moramo više razgovarati, te graditi zajedničke stavove”, kazao je Senad Bratić, jedan od zastupnika “Domovine” u NSRS.
Konsultacijama su prisustvovali i Elmedin Hamzić iz Vijeća naroda RS, te Nedim Čivić iz NSRS.
“Ne smijemo ispolitizovati sve ono što vrijedi, a smatram da “Prvi mart” vrijedi. Tamo gdje ne može politika, može civilno društvo, mladi ljudi, nova generacija koja će pokrenuti stvari. Dijalog i konstruktivno djelovanje može pomoći ljudima koji žive ovdje,” rekao je Čivić.
Kemal Gunić iz Udruženja povratnika grada Banja Luka pozvao je na okupljanje mladih kadrova iz svakog grada i svakog mjesta, koji će vrijednim radom pripremiti prostor za bolji rezultat na lokalnim izborima 2016. godine.
tačno.net
Autor 22.5.2015. u 13:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija