Mapiranje novih zala u BIH

Gradimir Gojer
Autor 6.12.2018. u 15:29

Izdvajamo

  • Mapiranje novih zala u BiH traje nesmanjenim tempom, a pri tom u mapiranju novih genocida primjećujem da se aktiviraju i neki do sada umjereniji političari, za koje sam i sâm gajio zablude da su probosanskohercegovački orijentirani.

Povezani članci

Mapiranje novih zala u BIH

Foto: alliance/AFP

Sve ovo mirno promatraju i Incko i Vigenmark!? Ne bi se oni miješali, a još manje kažnjavali bujanje fašizma u Bosni i Hercegovini. Ili su njihovi šefovi naručili tiho nestajanje i ZAVNOBIH-ovske i dejtonski potvrđene države?!  Pa dokle, gospodo Europljani, dokle ćete samo prisustvovati mapiranjima fašizma na teritoriji Bosne i Hercegovine, dokle ćete aminovati osvajačke pohode Hrvatske i Srbije da se u miru ostvare velikohrvatski i velikosrpski snovi o Velikoj Hrvatskoj i Velikoj Srbiji???

Posljednjih dana prisustvujemo javnom demonstriranju veličanja fašizma kroz negiranje genocida u Srebrenici i sve snažnije pokušaje vraćanja u život političkog kadavera, zabranjene Herceg Bosne, kojoj su presudile i međunarodne pravosudne institucije.

Premijerka Srbije Brnabić otvoreno osporava ono što su kao genocid prosudile međunarodne sudbene institucije. Na to se nadovezuju i neke izjave koje evidentno unose nove tenzije u ionako krhku političku klimu u Bosni i Hercegovini. Naravno, te izjave stižu iz prekodrinskog političkog, pa i umjetničkog ambijenta?!

Braća im po disolucijskim namjerama, nasljednici hercegbosanskih zločinačkih tendencija, na svojim posljednjim parapolitičkim skupovima nazdravičarski prave planove kako uskrsnuti ustašoidni koncept paradržave Herceg Bosne.

Brnabićeva je očito iznijela stav Vlade na čijem je čelu, a naravno da je pri tome mišljenje odličnog strijelca na nevine građane Sarajeva, Aleksandra Vučića, zasigurno bilo dominantno.

Kompletan angažman srbijanskog recentnog političkog vođstva ide za tim da relativizira genocid jezičkim ublažavanjem, uporabom blažih riječi, na primjer zločin, ali njihovi pokušaji niti su uvjerljivi niti mogu bilo šta promjeniti u sudbenim odlukama Haškog tribunala. Tek, svojim lažima nanose novu ljagu i sramotu narodu i državi koju predstavljaju.

Hercegbosanske tendencije pojačavaju se diplomatski evidentno ispraznom i propalom ofanzivom susjedne nam Hrvatske, koja se opet na razne načine miješa u unutrašnje odnose i kompletan ustroj Bosne i Hercegovine. Opet bi militantni dijelovi HDZ BiH, uz nesmanjenu potporu temeljnog hrvatskog HDZ-a da dijele BiH prijeteći pravno-političkim ćorcima u vezi sa izmjenom izbornog zakona.

Sve ovo mirno promatraju i Incko i Vigenmark!? Ne bi se oni miješali, a još manje kažnjavali bujanje fašizma u Bosni i Hercegovini. Ili su njihovi šefovi naručili tiho nestajanje i ZAVNOBIH-ovske i dejtonski potvrđene države?!

Pa dokle, gospodo Europljani, dokle ćete samo prisustvovati mapiranjima fašizma na teritoriji Bosne i Hercegovine, dokle ćete aminovati osvajačke pohode Hrvatske i Srbije da se u miru ostvare velikohrvatski i velikosrpski snovi o Velikoj Hrvatskoj i Velikoj Srbiji???

Sve se ovo dešava u vrijeme kad se bh. političari koncentriraju na borbu za raspodjelu fotelja i izbornog plijena, umjesto da se bave zaštitom naroda i građana, te teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

Mapiranje novih zala u BiH traje nesmanjenim tempom, a pri tom u mapiranju novih genocida primjećujem da se aktiviraju i neki do sada umjereniji političari, za koje sam i sâm gajio zablude da su probosanskohercegovački orijentirani.

Uskoro će božićni i novogodišnji praznici, stranci odoše slaviti, a domaći klerofašisti jednako će nastavljati svoju rabotu uz još veću nadu da je disolucija BiH na dohvat ruke.

Narode i građane ionako nitko ništa ne pita. A ne znam kako bi se ponašali naši gubernatori, Incko i Vigenmark, da u njihovim državama u izbornom procesu bude 500.000 nevažećih listića?!

Gradimir Gojer
Autor 6.12.2018. u 15:29