“Međunarodni dan mladih” u Prijedoru

tačno.net
Autor 13.8.2014. u 12:18

“Međunarodni dan mladih” u Prijedoru

Juče je povodom “Međunarodnog dana mladih” na Malom gradskom trgu grupa “Mladi za pomirenje” koju čine organizacije Čisto Srce i Centar za mlade “KVART” iz Prijedora i Optimisti 2004 iz Kozarca u saradnji sa Fondacijom Zajednički put iz Prijedora organizovala obilježavanje Međunarodnog dana mladih.

U sklopu dijela programa koji je organizovala grupa “Mladi za pomirenje” imali ste priliku da poslušate izvođenja učenika/ca Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora, te poslušate čitanje poezije mladih prijedorskih pjesnikinja. Takođe, bila je otvorena izložba fotografija umjetnika/ca iz Prijedora i Tuzle.

Nakon egzistencijalnih problema mladih, smatramo da je jedan od problema mladih i nemogućnost za aktivno učestvovanje u kulturnom životu. Ovom prilikom, željeli smo da afirmišemo mlade umjetnike/ce, da podstaknemo njihovu vidljivost prije svega u lokalnoj zajednici, a nadamo se i šire, te građanima/kama Prijedora ponudimo nešto raznovrsnije kulturno ljetno od onoga na koje su inače navikli.

Grupa “Mladi za pomirenje” ima za cilj uključivanje što većeg broja mladih ljudi iz Prijedora i Bosne  Hercegovina u procese izgradnje međusobnog nacionalnog pomirenja, demokratizacije i ostvarivanja ljudskih prava. Ova platforma, kao i aktivnosti obilježavanje aktivnosti “Međunarodnog dana mladih”, podržavana je od Savjeta/Vijeća Evrope.

Ovom prilikom je zahvaljujemo i Fondaciji “Zajednički put” za uspješno realizovanu saradnju.

tačno.net
Autor 13.8.2014. u 12:18

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija