Oštećen automobil Nađe Diklić, novinarke Slobodne Bosne iz Banje Luke

tačno.net
Autor 19.11.2013. u 08:37

Oštećen automobil Nađe Diklić, novinarke Slobodne Bosne iz Banje Luke

Automobil Nađe Diklić, novinarke Slobodne Bosne, oštećen je tokom noći ispred njenog stana u centru Banje Luke. Dugogodišnja novinarka ovog lista smatra da je napad posljedica krivične prijave koju je prije nekoliko sedmica podnijela protiv Milorada Dodika u Beogradu zbog ratnog profiterstva.

Kako nam je Diklić ispričala, unutrašnjost automobila je potpuno uništena. Uviđaj su obavili službenici CJB Banja Luka koji su slučaj okvalifikovali kao pokušaj krađe.

Novinarka Slobodne Bosne nam je rekla da je ovo treći put u posljednje četiri godine da se dešava ista ili slična stvar.

“Prvi put mi je ukraden automobil koji je nakon nekoliko dana pronađen u Laktašima. Drugi put su mi olabavili šarafe na točkovima. Policija tada nije pronašla nijedan otisak prstiju, a pronađena je dječja cipelica. Bila je to direktna prijetnja”, rekla je Diklić za naš portal.

Ona smatra da je ovaj slučaj povezan s činjenicom da je prije dvije sedmice u Beogradu podnijela krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog ratnog profiterstva.

“U Beogradu sam bila kao predstavnica BiH u Antikorupcionoj mreži Balkana. Krivičnu prijavu smo podnijeli Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije, jer je on njihov državljanin, a mi nemamo zakon o ratnom profiterstvu”, kazala je Diklić.

Kako nam je rekla, ovakvi slučajevi se dešavaju svaki put kada objavi tekst protiv predsjednika RS-a ili policijskih struktura u tom entitetu.

“Ovo je poruka da svaki novinar koji kaže šta misli ili podnese krivičnu prijavu protiv Dodika može očekivati napad”, rekla je Diklić.

Klix

tačno.net
Autor 19.11.2013. u 08:37