PRIČUVA KOJE SE VALJA PRIČUVATI

Gradimir Gojer
Autor/ica 20.4.2019. u 09:08

Izdvajamo

  • Naravno da poslije Dodikovih pričuvnih postrojbi treba, logično, očekivati da i brat mu po disolutivnim, antibosanskohercegovačkim postupcima, Dragan Čović, poduzme slične korake u dijelu policije gdje je utjecaj HDZ-a i HNS-a prisutan, odnosno dominantan.

Povezani članci

PRIČUVA KOJE SE VALJA PRIČUVATI

foto: zurnal

Ako je tako onda domoljubi bosanskohercegovački znate što vam je raditi, jer valja se pričuvati Dodikove pričuve.

Republika Srpska dobila je, eto, Rezervni sastav policije. Sasvim je razvidno da za tim pričuvnim policijskim postrojbama nema nikakve potrebe. Takođe jasno je i da Rezervni sastav policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nije osnovan kao počasna postrojba koja bi Dodiku davala počasnu stražu.

Dapače, Milorad Dodik je i ovim aktom htio zorno pokazati da njegovi verbalni istupi u vezi nastojanja da dokrajči Bosnu i Hercegovinu kao državu, čijim je članom Predsjedništva (?!?), moraju osnažiti stvaranjem militarnog sastava policije, naoružanog dugim cijevima i opremljenim svim sredstvima za vođenje rata. E, sad je pitanje čemu rezervni sastav policije, tako opremljen i tako naoružan?!

Samo političke neznalice i totalni naivci mogu povjerovati u karikaturalnost priče da ova policijska Dodikova pričuva treba spašavati narod i materijalna dobra u slučaju mogućih prirodnih nepogoda i katastrofa… Spasavati sa sve dugim cijevima i topništvom… Besmisleno i tragički potcjenjujuće za svakog Bosanca i Hercegovca koji, pak, misli svojom glavom. Naravno da imamo pravo bojati se ozbiljnijih sukoba u Bosni i Hercegovini, gdje bi ova Dodikova pričuva uzela učešća. Jer, Milorad Dodik, da se više ne zavaravamo, pravi embrion vojske Republike Srpske. Sve to mirno, bez ikakve reakcije promatraju Inzko i Vigenmark. Ali, to mirno promatra i Bakir Izetbegović, a nisam primijetio da njegova Stranka demokratske akcije preduzima ozbiljnije korake da se ova krajnje militantna akcionost iz manjeg bh. entiteta spriječi.

Naravno da poslije Dodikovih pričuvnih postrojbi treba, logično, očekivati da i brat mu po disolutivnim, antibosanskohercegovačkim postupcima, Dragan Čović, poduzme slične korake u dijelu policije gdje je utjecaj HDZ-a i HNS-a prisutan, odnosno dominantan.

I gdje smo onda došli??? Dakako, u devedesete godine prošloga stoljeća, u doba zveckanja oružjem, pregrađivanja cesta barikadama, uspostave kontrolnih punktova na cestama. Što poslije toga slijedi ne moram opisivati svojoj generaciji i svima kojima su fašisti u prošloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu oteli godine života, a mnogima sa zemlje prebrisali njihove bližnje i najdraže.

Mirnoća sa kojom Predsjedništvo, onaj njegov dio koji čine Džaferović i Komšić, promatra ovu Dodikovu antidejtonsku rabotu govori o neodgovornosti najviših zvaničnika ovog dejtonskog improvoizorija imenom Bosna i Hercegovina. Šuti nevladin sektor, šute boračke udruge proistekle iz Armije RBiH i HVO-a, šuti akademska zajednica…

Pitam se da li smo svi mi građani BiH kolektivno sedirani, pa ne vidimo da na očigled cijelog svijeta Dodik priprema vojsku.

Pitam se dokle će neustavno i antidejtonsko djelovanje tolerirati visoki predstavnik Valentin Inzko.

Ili je sve ovo unaprijed negdje dogovoreno u centrima Crne internacionale protivnika međunarodno priznate države i članice Ujedinjenih naroda, Bosne i Hercegovine??!

Ako je tako onda domoljubi bosanskohercegovački znate što vam je raditi, jer valja se pričuvati Dodikove pričuve.

Nećemo valjda ponovo biti ovce za klanje!

 

Gradimir Gojer
Autor/ica 20.4.2019. u 09:08