“Prvi mart”: Hvala reisu Kavazoviću, oni koji ga optužuju neka prvo svoje račune polože

tačno.net
Autor 23.9.2014. u 10:09

“Prvi mart”: Hvala reisu Kavazoviću, oni koji ga optužuju neka prvo svoje račune polože

 

Koalicija organizacija civilnog društva “Prvi mart” osuđuje skandalozne izjave Hake Duljevića, u kojima se obrušava i napada reisa Huseina ef. Kavazovića i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, lažno ga optužujući da je pružao podršku pojedinim kandidaturama i politikama.

Ovim putem podvlačimo da je podrška Islamske zajednice “Prvom martu” bila usmjerena u povezivanje sa džematima u zemlji i svijetu, putem kojih je jedino bilo moguće realizirati mobilizaciju i registraciju bh. dijaspore na glasanje putem pošte. Reis Kavazović i Islamska zajednica zaslužni su uspješnu organizaciju registracije, zajedno sa udruženjima Bošnjaka širom Evrope i Sjeverne Amerike.

Jedini prostor na kojem koalicija “Prvi mart” politički djeluje kroz povezivanje sa strankama, jeste prostor entiteta Republika Srpska, a s ciljem veće zastupljenosti bošnjačke i hrvatske povratničke zajednice u zakonodavnoj vlasti ovog bh. entiteta. Danas se u ovom entitetu suočavamo sa napadima na vjerske objekte, oduzimanjem imovine, diskriminacijom prema vjerskim zajednicama, govorom mržnje i političkim pritiscima. Sramotno je da iko iz Federacije i udobnosti političkih kampanja tamo, udara na jedinu funkcionalnu instituciju koja okuplja Bošnjake-muslimane, te koja je temelj bilo kojeg oblika društvenog i političkog organizovanja povratničke zajednice na prostroru RS-a, a to je Islamska zajednica.

Koalicija “Prvi mart” nije društvo jednog lica, niti služi za nečiju političku promociju, na način kako je to u drugim primjerima pseudo-nacioonalnog organizovanja činio Duljević. Postavlja se pitanje kako je moguće da naš rad dovode u pitanje oni koje bi vrlo lahko mogli pitati šta su radili za vrijeme Popisa stanovništva 2013. godine, te da li su oni svoje račune položili? Kako to da naš rad dovode u pitanje upravo oni koji su toliko puta politiku unosili u džamije? I kako to da baš sada protiv “Prvog marta” stižu napadi sa više strana, dok se suočavamo sa borbom za očuvanje koalicije “Domovina”?

tačno.net
Autor 23.9.2014. u 10:09

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija