“Prvi mart”: Ko je sa Dodikom, nije sa nama

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 11:15

“Prvi mart”: Ko je sa Dodikom, nije sa nama

Koalicija “Prvi mart” smatra sramotnim činjenicu da su pojedini zastupnici koalicije “Domovina” podržali izmjene Zakona o javnom redu i miru entiteta Republika Srpska, a posebno slobodno ponašanje Senada Bratića, koji je javno izjavio da u zakonu koji je cijela međunarodna zajednica osudila kao antidemokratski, ne vidi ništa sporno.

“Prema našim informacijama treba naglasiti da Edin Ramić nije glasao za zakon, te da ovo nije rezultat službene politike, već samovolje pojedinaca koji se predstavljaju kao predstavnici povratničkih i probosanskih snaga, a svojim odnosom narušavaju ugled koalicije “Domovina” i uništavaju šansu za jedinstveno djelovanje i u godinama koje dolaze”, rekao je Almir Salihović, koordinator “Prvog marta”.

“Ako se neko hvali nekim uspješnim amandamanima, evo da ih pitamo: Da li će ti napredni amandamani onemogućiti da DNS zabrani okupljanje u Prijedoru? Da li će nas zaštiti od nasrtaja policije na narednim protestima u Banjoj Luci? Da li će nam omogućiti mirna okupljanjima na mjestima stradanja u Višegradu ili Kravici? Neće, i to je sva istina”, zaključio je Salihović.

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 11:15