Prvi mart: Laktaši kao predigra izborne krađe

tačno.net
Autor 5.8.2014. u 10:18

Prvi mart: Laktaši kao predigra izborne krađe

Činjenica da tzv. opozicija u entitetu Republika Srpska, nije reagirala na odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da prijevremene izbore za načelnika općine Laktaši organizira dvije sedmice prije Općih izbora, potvrđuje da je, osim “Domovine”, malo šta ostalo od ozbiljnih oponenata Miloradu Dodiku u RS-u.

Naime, nakon ostavke Milovana Topalovića, zbog unutarstranačkih sukoba u SNSD-u, prijevremeni izbori su trebali biti organizirani u vrijeme kada i Opći izbori 12. oktobra. Novi datum je 28.09., čiji je cilj da svojim dobitkom na lokalnom nivou, Milorad Dodik zaplaši biračko tijelo i zavlada porukom predizborne kampanje u entitetu Republika Srpska.

Dok se polako gubi privid podjele na opoziciju i poziciju između SDS-a i SNSD-a, koji se danas u RS-u svodi na svađe oko raspodjele novca iz narodne kase, jedinu ozbiljnu prevagu može donijeti “Domovina” i povratnička zajednica Bošnjaka i Hrvata u RS-u. 

“Domovina”, koja okuplja SBB, SDA, SBIH, HSP i DF, je vrijednosno potpuno drugačija politička snaga u koju će se na kraju uzdati i svi drugi građani ovog bh. entiteta koji dijele zdrave prinicipe funkcioniranja društva. Pozivamo sve organizacije i pojedince da se organiziraju i učestvuju u posmatranju izbora kako bi zaustavili izbornu krađu, a građane da izvade lične dokumente i spremno dočekaju izbore u oktobru.

tačno.net
Autor 5.8.2014. u 10:18

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija