PUBLIKACIJA ZA UMETNIČKU IGRU CTEПART PRESTAJE SA RADOM

tačno.net
Autor/ica 15.12.2019. u 13:02

PUBLIKACIJA ZA UMETNIČKU IGRU CTEПART PRESTAJE SA RADOM

Urednici publikacije za umetničku igru CTEПART izdali su sedamdeseti decembarski broj i sa ovim brojem najavili prestanak rada i gašenje lista.

Prvi broj publikacije za umetničku igru CTEПART objavljen je u januaru 2013. godine, a imenu  lista kumovala je Maja Klisinski perkusionista, sastavljajući u nazivu na engleskom jeziku Step (korak) i Art (umetnost) koji je u ideju oblikovao glavni i odgovorni urednik Aleksandar Ilić, stavljajući naslov u ćirilicu i latinicu aludirajući i na igru pisama koja se koriste kod nas.

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije publikaciju CTEПART pokrenulo je sopstvenim snagama, (bez ičije pomoći) a list je izlazio deset puta godišnje (svakog meseca, osim jula i augusta).

U njegovim 70×40 strana objavljeno je 56 intervjua uglednih ličnosti, vesti, kratke napise o važnim događajima, nadama i problemima u svetu umetničke igre, uzdržavajući se od kritičarskih ocena, bez potpisanih autora, fotografije nisu pobrojane (imena navedena pod Saradnici u impresumu).

Besplatno je upućivan na mnoge adrese: baletskim školama i klubovima, pozorištima, kulturnim centrima u unutrašnjosti i regionu.

Na kraju, koji je uvek na početku treba priznati grešku: prvih 10 brojeva finansijski je pomogla firma DEHA (Specijalizovana radnja za baletsku opremu Marijane Langerholc), jedne godine Ministarstvo za kulturu i informisanje, zatim nematerijalnu i materijalnu pomoć nepoznati donator, a sve ostale brojeve Dekan Instituta za umetničku igru iz Beograda Prof. dr Vladimir Tomašević.

Prva trojka: glavni i odgovorni urednik Aleksandar Ilić, urednik Teodora Sujić i dizajner Darija Kovačević.

Druga trojka: glavni i odgovorni urednik Aleksandar Ilić, urednik Teodora Sujić i dizajner Snežana Arnautović Stjepanović.

S poštovanjem,

Glavni i odgovorni urednik Aleksandar Ilić

tačno.net
Autor/ica 15.12.2019. u 13:02