ALEKSANDAR ILIĆ OTVORIO 16. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČEMBALO, ŽIVA UMETNOST– ARS VIVENDI CLAVICEMBALUM

tačno.net
Autor 7.11.2019. u 09:45

ALEKSANDAR ILIĆ OTVORIO 16. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČEMBALO, ŽIVA UMETNOST– ARS VIVENDI CLAVICEMBALUM

Aleksandar Ilić direktor Kulturnog centra Beograd, večeras 6. novembra je otvorio 16. Međunarodni festival Čembalo, živa umetnost – Ars vivendi clavicembalum u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Festival će biti održan od 6. do 17. novembra uz podršku Kulturnog centra Beograd, Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Asocijacije za kulturu Španije, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Tokom deset večeri biće izvedeno trinaest koncerata s repertoarom kompozicija francuskog i nemačkog baroka, do dela autora Gurdžijeva i Komitasa, Ligetija ili Petrovića u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, Kulturnom centru Beograd – Galerija Artget, Etnografskom muzeju i Svečanoj sali Skupštine grada.

Publici će se predstaviti Smiljka Isaković, Isidora Kuzmanović, Jovana Topalov, Sofija Perović, Svetlana Stojanović Kutlača i Milan Popović iz Srbije, a od međunarodnih umetnika predstaviće se barokni ansambl Novaja Golandija iz Rusije, Marija del Mar Blanko Moreno iz Španije, Daniele Bokačo iz Italije i Egon Mihajlović iz Slovenije.

U okviru festivala biće organizovana koncertna predavanja i majstorski kurs koreografa, igrača i čembaliste, stručnjaka za baroknu igru, Rikarda Barosa čime će biti obeleženo zatvaranje ovogodišnjeg festivala koncertnim izvođenjem i prezentacijom na sceni Teatra Vuk 17. novembra s početkom u 19.00 časova.

Aleksandar Ilić specijalno se zahvalio Kristijanu Bjelanoviću na ustupanju čembala kao i brojnim prijateljima festivala.

Kompletan program dostupan je na sajtu Kulturnog centra Beograd.

tačno.net
Autor 7.11.2019. u 09:45