Aprilski susreti 2017

tačno.net
Autor 29.3.2017. u 14:48

Aprilski susreti 2017

Ovogodišnji Festival Aprilski susreti 2017. trajaće od 3. do 6. aprila pod sloganom AVANGARDNE PRAKSE jer je koncept ovogodišnjeg festivala usmeren na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice Dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim velikim umetničkim pokretom.

Aprilske susrete će otvoriti koreografija Prof. Aleksandra Ilića, 4 pesme za Tađa. Višednevni program Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija koje su nastale u okviru predmeta Pokret i slika, performanse koji su nastali u okviru predmeta Performans i instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah Teatra Žene DADE.

U okviru filmskog programa Rane avangardne prakse na filmu – posvećeno Branku Vučićeviću, publika će moći da vidi deset filmskih ostvarenja za koje se slobodno može reći da „prekoračuju uspostavljene granice, krše pravila, preuređuju i obnavljaju filmski jezik.“ (B. Vučićević)

Takođe tu je i već tradicionalni koncert bendova: LAST THRILL, POPEČITELJI, E-PLAY, TRESE. LUPA. UDARA., JARBOLI… kao i tribute bend RAIN DOGS sa svojim muzičkim performansom gde između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala oživljava mala gradska noćna magija.

tačno.net
Autor 29.3.2017. u 14:48