Audicija Balet mladih

tačno.net
Autor/ica 10.9.2021. u 13:17

Audicija Balet mladih

Foto: Aleksandar Milošević

Institut za umetničku igru iz Beograda će organizovati audiciju za kompaniju Balet mladih koja će se realizovati 15. septembra u 19h, ul. Bulevaru vojvode Mišića br. 43. u baletskoj sali 307.

Za audiciju se mogu prijaviti svi zainteresovani učenici baletskih škola (najmanje završen 1. razred osnovne baletske škole), plesnih studija (ne mlađi od 12 godina), učenici ostalih razreda baletskih škola i diplomirani baletski igrači.

Balet mladih podrazumeva rad sa vrhunskim pedagozima klasičnog baleta, repertoara klasičnog baleta i duetne igre i realizuje se tri puta nedeljno u popodnevnim časovima u (baletskoj sali) Instituta za umetničku igru.

Raspored proba kompanije Balet mladih biće usklađen s radom baletskih škola.

Program vode: Gostujuća profesorka na Institutu za umetničku igru Amalia Mindrutiu; Milica Bezmarević, Prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Mila Stijak, saradnik u nastavi na Institututu za umetničku igru. Korepetitor kompanije je Ana Spremić MA, profesor na Institutu za umetničku igru.

Kompanija Balet mladih planira redovan repertoarski program koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava u izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi balet majstor Amalia Mindrutiu.

Rad u baletu mladih takođe je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.

Audicija za Balet mladih je besplatna.

tačno.net
Autor/ica 10.9.2021. u 13:17