AUDICIJA ZA BALKAN DANCE PROJECT Vol. 2

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 17:15

AUDICIJA ZA BALKAN DANCE PROJECT Vol. 2

Za Balkana Dance project Vol. 2 u saradnji s Madlenianum opera i teatrom (Srbija), Festivalom Velenje (Slovenija) i Institutom za umetničku igru (Srbija), biće organizovana AUDICIJA 5. juna (nedelja) s početkom u 10.00 časova u Institutu za umetničku igru, ulica Bulevar vojvode Mišića br. 43, Beograd, Srbija.

Audicija je otvorena za sve zainteresovane ženske i muške igrače koji vladaju dobrom tehnikom klasičnog baleta, savremene igre i improvizacije, iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Bugraske i Rumunije.

Za prijavu je potrebno dostaviti CV na adresu [email protected] do 1. juna 2016.

Više informacija se može dobiti na telefon +386 41 364 122 (Slovenija); +381 11 41 40 420 (Srbija); facebook page Balkan Dance project.

Balkan dance project Vol. 2 u koreografiji Igora Kirova (Makedonija) i Aleksandra Ilića (Srbija) uz asistenciju Natalie Iwaniec (Poljska), premijerno će biti izveden na sceni Madlenianum opere i tetra 05. oktobra, posle čega će biti organizovana turneja u Sloveniji i Makedoniji.

Rad na projektu trajaće od 15. avgusta do 20. oktobra 2016. godine.

Balkan Dans projekt je internacionalna plesna produkcija čiji je cilj povezivanje igrača i koreografa balkanskog prostora kako bi sjedinivši talente i iskustvo, svako na svoj lični način istraživao i na osnovu toga oblikovao svoje viđenje kulturno-umetničke i plesne baštine Balkana.

Cilj ovog projekta je ujedinjavanje i podsticanje nove generacije umetnika na zajednički rad i saradnju kako bi doprineli očuvanju, i na osnovu slične tradicije uspostavili dijalog i nove odnose u sadejstvu tradicije, iskustva i novih tendencija.

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 17:15