BALAŠEVIĆ: I MENI I KĆERCI SU PRETILI NAKON VUČIĆEVIH IZJAVA

tačno.net
Autor 19.4.2016. u 10:40

BALAŠEVIĆ: I MENI I KĆERCI SU PRETILI NAKON VUČIĆEVIH IZJAVA

“Nekadašnji mladi ministar me je onomad nazvao jeftinom fukarom a on je u međuvremenu postao skupa fukara”

Pesnik, pisac i muzičar Đorđe Balašević stao je danas u odbranu svoje kćerke Jelene Bebe Balašević, koja u poslednje vreme dobija pretnje smrću, i rekao da su i njemu svojevremeno i njoj sada pretili nakon izjava Aleksandra Vučića.

“Jeste, ovo radim za moju Bebu, a mogli bi i vi za vaše Bebe”, rekao je Balašević na video snimku koji se može pronaći na društvenim mrežama.

On je podsetio da ga je Vučić, čije ime i prezime nije izgovarao u izjavi koja traje devet minuta, kao “mladi ministar informisanja” 1998. godine nazvao “jeftinom fukarom” koja je išla u Sarajevo da peva za muslimane umesto da peva za srpsku decu.

“To je bilo vrlo neukusno u najmanju ruku. Posle toga su učestalo počeli da mi prete. Doživeo sam sada i da njoj prete smrću, isto kao i meni, i to opet posle izjave nekadašnjeg mladog ministra koji me je onomad nazvao jeftinom fukarom a koji je u međuvremenu postao skupa fukara i čak je i sam otišao u Bosnu i vratio se doduše nešto brže nego što sam ja odande došao”, ispričao je Balašević.

Dodao je da to “seme mržnje” koje se seje “teško može da nikne u zemlji kao što je Vojvodina”.

Za svoju kćerku je rekao da je mlada, talentovana žena koja bi sa dvoja dva fakulteta htela da doprinese svome gradu i zemlji u kojoj živi.

Jelena Balašević je ministarka kulture u vladi u senci koju je napravila Demokratska stranka.

Đorđe Balašević je rekao da je i on među onima koji su potpisali pismo podrške i koji su isto tako verovatno razočarani kao i on, i koji su odavno “izgustirali” Demokratsku stranku, ali nisu izgustirali demokratiju.

“Jer ovo što se sada dešava nije stvar opstanka DS-a, već opstanka demokratije. Ovo su čuvari vatre kojima treba pomoći. Ne mešam se u politiku već dugo, ali demokratija u čitavoj zemlji je pala na cenzus”, ocenio je Balašević koji je izjavu ispred zgrade Pokrajinske vlade snimio u majici “Vojvodina nije slogan”.

Dodao je da svojoj deci i unucima želi da u budućnosti nemaju pojma ko se sve bavi politikom.

Autonomija

tačno.net
Autor 19.4.2016. u 10:40