Balet majstor iz Italije u Beogradu

tačno.net
Autor 14.1.2021. u 14:29

Balet majstor iz Italije u Beogradu

Foto: Institut za umetničku igru

Institut za umetničku igru organizovaće tradicionalni Winter Intensive Masterclass 2021 – klasičan balet od 18. do 23. januara koji će voditi Balet majstor iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, duetskoj igri i repertoaru.

Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.

Odoardo Bordoni diplomirao je ne Dance Natioanl Academy, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.Vaganova u Sankt Petersburgu. Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

U Tetru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u Labudovom jezeru, Don Kihotu, Talisman, Korsaru, Bajaderi i dr.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama u Italiji i Rusiji.

Projekat je realizovan u saradnji s Association and Artistic Management M. A. Artists.

tačno.net
Autor 14.1.2021. u 14:29