Baletski gala koncert u Vranju

tačno.net
Autor 9.7.2019. u 11:34

Baletski gala koncert u Vranju

Institut za umetničku igru iz Beograda predstaviće 10. jula ove godine baletski Gala koncert povodom završetka petog Međunarodnog letnjeg kampa za umetničku igru, Summer Dance Camp Vranje, s početkom u 20.00 časova u Domu vojske u Vranju.

U okviru Gala koncerta biće prikazane varijacije i delovi klasičnog baleta u koreografijama Bahrama Juldaševa kao i savremene koreografije Tomeka Pomersbacha i Ognjena Vučinića, koje će izvoditi svi polaznici ovogodišnjeg letnjeg kampa za umetničku igru iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije.

Polaznici su učenici osnovnih i srednjih baletskih škola, studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci.

Letnji kamp su vodili Bahram M. Juldašev (Rusija/Slovačka), Ana Pavlović (Srbija), Tomek Pomersbach  (Poljska), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Mila Stijak (Srbija), i korepetitor Ana Spremić (Srbija).

Letnji kamp održava se pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju, uz podršku Grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju s ciljem decentralizacije umetničke igre i popularisanja klasičnog baleta i savremene igre.

tačno.net
Autor 9.7.2019. u 11:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija