Beogradski Institut za umetničku igru

tačno.net
Autor 11.9.2014. u 12:42

Beogradski Institut za umetničku igru

Beogradski Institut za umetničku igru svoju studentsku kalendarsku godinu započeće 22. septembra.

U prvim nedeljema predavanja na odseku za klasičan balet predavanja će držati poznata francuska pedagoškinja klasičnog baleta i metodike Joelle Mazet, koja nakon Beograda odlazi za Kinu kao balet majstor u Pekinški nacionalni balet.

Na odseku za savremenu igru predavanja će otvoriti prof. Maciej Kuzminski gost iz Poljske,a nakon njega predavanja će nastaviti pedagoškinja savremene igre i koreografkinja Isidora Stanišić. Naši najreprezentativniji stručnjaci uključeni su u rad i kontrolu fakulteta: Ašhen Ataljanc, Konstantin Kostjukov, Jelena Kajgo, kao i saradnja sa

gostujućim profesorima sa Laban Konzervatorijuma za muziku i ples iz Londona.

Institut za umetničku igru opremljen je svim neophodnim tehničkim mogćnostima za kvalitetno studiranje budućih igrača i strucnjaka: baletska sala, biblioteka sa velikim brojem stručne literature i video zapisa klasičnih i savremenih produkcija, teretana, sauna, masaža..

Cilj Instituta za umetničku igru Beograd  je uključivanje većeg broja domaćih stručnjaka iz klasičnog baleta i savremene igre i stvaranja uslova za razmenu sa kolegama iz inostranstva, a u isto vreme osposobljavanje prvih generacija visokoškolski obrazovanih stručnjaka iz umetničke igre u Srbiji.

 www.iui.rs

tačno.net
Autor 11.9.2014. u 12:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija