Blizu Vučićeve kuće nađeni sanduci s oružjem

tačno.net
Autor 30.10.2016. u 11:21

Blizu Vučićeve kuće nađeni sanduci s oružjem

U blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, u šumi kraj puta koji do nje vodi, policija je pronašla sanduke s oružjem, potvrđeno je za N1. Premijer je prebačen na bezbedno mesto, saopštio je ministar Stefanović.

U sanducima u šumi, nedaleko od porodične kuće u kojoj premijer Srbije često boravi, pronađene su bombe, zolje i veća količina municije.

Sve je nađeno u šumi, na skretanju, nedaleko od glavnog puta.

Sve bezbednosne službe trenutno su na terenu, a došao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Policija ne dozvolja novinarima da priđu mestu gde je u toku popodneva pronađeno oružje.

Vučić je za Kurir rekao da ne može da daje izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.

Kako prenose mediji, naređeno je da se proveri DNK otisaka na oružju.

U Beogradu je, inače, pojačano prisustvo policije.

Stefanović: Vučić je prebačen na bezbednu lokaciju

Ministar policije je potvrdio da je oružje nađeno u šumi, skriveno, u sanducima, a da je neko od građana prijavio policiji. Nađena je zolja, više bombi i municije, pojasnio je. On je dodao da je to neobično stoga jer je “modus operandi kod likvidacija upravo takav – da se oružje sakrije i pripremi, a onda njima pristupe izvršioci, izvrše i nestanu”.

Stefanović je rekao da bezbednosni stručnjaci kažu da je u pitanju idealna udaljenost od 50 metara za mogućeg počinioca da izvrši krivično delo i pobegne s mesta, jer na tom putu premijerovo vozilo mora, prilikom skretanja, da uspori i do 10 km/h.

Fizička zaštita koju premijer ima nije dovoljna, potrebna je i obaveštajna i zato ću večeras tražiti da bezbednosne službe izađu sa informacijama koje imaju, rekao je ministar.

One su dužne da nam kažu šta se dešava i ako ne mogu to, treba svi da se povuku, rekao je. “I ja sam spremam da se povučem u svakom trenutku”, dodao je Stefanović.

“Nije naivna stvar i nije lagana i premijer je neke stvari prećutao a mogao je da se junači u mnogim stvarima, zabrinut sam za njegovu bezbednost”, rekao je ministar dodajući da je bilo i ranije incidenata koji ga čine zabrinutim.

On je naveo i da se vrlo često pojavljuju ljudi koji pokušavaju da sve relativizuju i predstave banalno.

Stefanović je obišao mesto gde je pronađeno oružje. Nakon toga, u obraćanju novinarima, rekao je da je uviđaj još u toku, i da će trajati do jutra.

rs.n1info.com

tačno.net
Autor 30.10.2016. u 11:21