Dačić: Srbija neće braniti Kosovo tenkovima

tačno.net
Autor 15.7.2013. u 10:55

Srbija neće tenkovima i bajunetima braniti Kosovo jer da je to htjela, branila bi ga kad je proglašena neovisnost, izjavio je u nedjelju navečer srbijanski premijer Ivica Dačić u programu TV B92.

Gostujući u emisiji “Utisak nedelje” TV B92, Dačić je rekao da su se on i potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić dogovorili da mijenjaju Srbiju nabolje i da pritom ne vode računa o osobnom rejtingu ili poziciji vlastite stranke.

“Da je (Srbija) htjela, branila bi ga (Kosovo) kad je proglašena neovisnost. Došli smo u situaciju da – ili ćemo izgubiti budućnost i sjediti na bajunetima, ili ćemo rješavati to pitanje na najmanje bolan način”, izjavio je srbijanski premijer za TV B92.

Glede procesa eurointegracija, ocijenio da je srbijanska vlada otvaranjem pregovora s Europskom unijom “ostvarila povijesni cilj”. On ne mora obnašati više nikakvu funkciju, rekao je, ali će ostati zapamćen u povijesti “kao premijer vlade koja je otvorila pregovore sa EU-om”.

“Sigurno da za sve probleme građani krive one koji su na vlasti. Ali imajući u vidu sve što nas je pratilo ovu godinu, mogu mirne savjesti kazati da je ova vlada ostvarila jedan ozbiljan korak, a to je otvaranje pregovara s EU-om, rekao je. “To je rezultat sam po sebi. To će ostati zapisano u povijesti”, rekao je srbijanski premijer i dodao da ništa ne bi uspio bez Aleksandra Vučića s kojim je “postigao velike rezultate”.

Hina

tačno.net
Autor 15.7.2013. u 10:55