Dačić: Srbijanska Vlada jedinstvena u borbi protiv kriminala i korupcije

tačno.net
Autor 16.1.2014. u 12:17

Dačić: Srbijanska Vlada jedinstvena u borbi protiv kriminala i korupcije

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da će ključna poglavlja i kriterijumi u evropskim integracijama, pored dijaloga sa Prištinom, biti Poglavlja 23. i 24. koja se tiču pravde, bezbjednosti i borbe protiv kriminala i korupcije

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da u Vladi Srbije postoji potpuno jedinstvo i saglasnost da je borba protiv kriminala i korupcije prioritet u radu Vlade.

“Napredak koji je ostvaren u dijalogu sa Prištinom i rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije prepoznati su i od Evropske unije kao ključni kriterijumi za otvaranje  pregovora o pristupanju EU, koji počinju 21. januara”, izjavio je Dačić.

On je ocijenio da te vrijednosti podrazumijevaju uspostavljanje vladavine prava i jednakosti pred zakonom svih građana, kako je dodao, bez obzira na društveni status, finasijsku moć i političku pripadnost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da će u narednom periodu ključna poglavlja i kriterijumi u evropskim integracijama, pored dijaloga sa Prištinom, biti Poglavlja 23. i 24. koja se tiču pravde, bezbjednosti i borbe protiv kriminala i korupcije.

“Na tim principima je i formirana ova Vlada i u najboljem je interesu Srbije da se takva politika i beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije nastavi. Oko toga u Vladi nema dilema ni nejedinstva, ni na nivou stranaka, niti članova Vlade. Gradimo bolju Srbiju, bez kriminala i korupcije i od toga nema odustajanja”, navodi se u izjavi  premijera Srbije Ivice Dačića.

Anadolija

tačno.net
Autor 16.1.2014. u 12:17