Drama bh. i srbijanskih građevinara u Rusiji: MVPBiH čeka informacije iz ambasade u Moskvi

tačno.net
Autor 21.1.2014. u 11:36

Drama bh. i srbijanskih građevinara u Rusiji: MVPBiH čeka informacije iz ambasade u Moskvi

Srbijanske vlasti šalju charter let u Soči po više od sto radnika iz Srbije i BiH koji su radili “na crno” u Sočiju

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH) u kontaktu je sa ambasadom BiH u Rusiji u vezi sa prevozom radnika iz BiH, koji su u Sočiju boravili bez radne dozvole, a koji trebaju danas biti prebačeni charter letom Vlade Srbije u Beograd zajedno sa radnicima iz Srbije.

Vlada Srbije odlučila je da danas chater letom iz Sočija u Srbiju hitno bude prebačeno više od sto radnika koji u Rusiji borave bez radne dozvole, među kojima se nalazi oko 20 državljana BiH.

MVPBiH će tokom dana imati više informacija iz ambasade BiH u Rusiji u vezi s problemom ovih radnika, potvrdio je načelnik Ureda za odnose s javnošću MVPBiH Nebojša Regoje. Prije nego što dobije odgovarajuće informacije iz ambasade BiH u Rusiji, Regoje je kazao kako ne može detaljnije govoriti o ovom problemu.

Građevinari iz BiH i Srbije privedeni su u petak, u okviru kontrole ruske Federalne migracione službe, koje se provode povodom predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, jer su radili bez radne dozvole, odnosno “na crno“. Njima je istekla turistička viza, koja važi mjesec dana, a za obavljene poslove nisu primili ni platu, prenose srbijanski mediji.

Avion “Air Serbia”  bi trebao poletjeti iz Beograda za Soči oko 15 sati.

Anadolija

tačno.net
Autor 21.1.2014. u 11:36