DVE AUDICIJE U INSTITUTU ZA UMETNIČKU IGRU U BEOGRADU

tačno.net
Autor 16.9.2020. u 16:43

DVE AUDICIJE U INSTITUTU ZA UMETNIČKU IGRU U BEOGRADU

Fotografije Nemanja Maraš 

Institut za umetničku igru će organizovati audicije za kompanije Balet mladih i IUI Dance kompanije čiji rad je usmeren na edukaciju i pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblima i savremenim plesnim kompanijama.

Kompanije koje su nastale u okviru Instituta za umetničku igru namenjene su učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola, članovima plesnih klubova i škola, i pojedincima koji se bave umetničkom igrom. Kompanije planiraju redovan repertoarski program i istovremeno se pored obrazovanja bave i eksperimentisanjem radi pronalaženja novih oblika koreografskog i igračkog vokabulara i načina izražavanja koje koreograf kao zadatak stavlja pred buduće igrače.

Rezultat takvog načina rada treba da bude pronalaženje neočekivanih, podsticajnih izazova pri radu na novoim delima, koja će biti dostupna širokom auditorijumu.


Foto: Nemanja Maraš

Kompanija Balet mladih planira redovan repertoarski program koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava u izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi balet majstor Ivan Kozlov.

Rukovodilac IUI Dance kompanije Ognjen Vučinić, poziva sve zainteresovane da se priključe projektu s ciljem popularisanja i promocije savremene igre u Srbiji. Polaznici će nastupati u originalnim komadima koji će za njih realizovati različiti koreografi, a tokom rada sa njima imaće uvid u različite plesne tehnike i provoditi značajno vreme kroz umrežavanja profesionalnih aktivnih plesnih umetnika Srbije i regiona.

Kompanija će svoje nastupe realizovati na scenama Teatra Vuk, Malog pozorišta Duško Radović, Doma kulture Studentski grad i eksperimentalnoj sceni Instituta za umetničku igru, a planirani su nastupi na takmičenjima i festivalima u zemlji i regionu.

Audicije za obe kompanije biće održane 3. oktobra ove godine u Institutu za umetničku igru u Beogradu.

tačno.net
Autor 16.9.2020. u 16:43