Film LIMUNOVO DRVO Branka Radakovića na 49. ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

tačno.net
Autor 22.7.2015. u 14:05

Film LIMUNOVO DRVO Branka Radakovića na 49. ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

Postprodukcija filma LIMUNOVO DRVO je ovih dana konačno okončana i ovo dugo očekivano ostvarenje biće prikazano po prvi put u četvrtak 30. jula, na ovogodišnjoj 49. Zaječarskoj gitarijadi, u okviru programa ”Gitarijada Free Zone”.

Projekcija počinje u 18 časova.

Radaković smatra da to nije premijera, iako ga organizatori gitarijade tako promovišu.

”Drago mi je što će film koji slavi rok i neka divna vremena imati prvu projekciju upravo na najdugoročnijoj gitarijadi kod nas ali ovo bih preciznije mogao da okarakterišem kao predpremijera jer ipak, film svoju pravu promociju doživljava tamo gde mu je zaista mesto, a to su filmski festivali.” – kaže Radaković.

Dokumentarac govori, kao što je već poznato, o kultnoj muzičkoj grupi LIMUNOVO DRVO koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine.

Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja.

Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je LIMUNOVO DRVO jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava.U filmu učestvuju Milan Stefanović, Dragomir Mihailović, Zoran Radomirović, Zoran Lesendrić, Momčilo Rajin, Branimir Lokner, Srđan Gojković, Nebojša Pajkić, Ljubomir Jovanović, Petar Janjatović, Dušan Kojić, Vladimir Janković, Dubravka Marković i drugi.Po prvi put javnost i publika, moći će u ovom ostvarenju da čuje i, dugo čuvane u tajnosti, autentične snimke muzičkih numera LIMUNOVOG DRVETA (snimljene na dva njihova samostalna koncerta): “Ne veruj”, “Bluz”, “Tema za 20 minuta”, “Prevaren”, “9. krug”, “Limunovo drvo”, “Ja sam uvek bio tvoj”, “Sunce”, “Zrak”, “TV” i “Trag”.

Dokumentarac traje 70 minuta i peti je po redu dugometražni film Branka Radakovića.

tačno.net
Autor 22.7.2015. u 14:05

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija