Franco Frattini savjetovaće srbijansku vladu o pristupanju EU-u

tačno.net
Autor 7.10.2013. u 13:50

Franco Frattini savjetovaće srbijansku vladu o pristupanju EU-u

Bivši potpredsjednik Evropske komisije i komesar za pravosuđe, slobodu i bezbjednost i bivši šef italijanske diplomatije prihvatio da bez naknade pruža pomoć i podršku Srbiji u procesu pridruživanja EU-u

Bivši evropski i italijanski diplomata Franco Frattini prihvatio je poziv srbijanske vlade da joj u svojstvu savjetnika pomogne u postupku pristupanja Evropskoj uniji (EU), prenosi Anadolu Agency. Frattini je, kako je saopćeno, prihvatio da bez naknade pruža pomoć i podršku Srbiji u pristupanju EU-u.

Vlada Republike Srbije uputila je poziv Fratiniju, bivšem potpredsedniku Evropske komisije i komesaru za pravosuđe, slobodu i bezbjednost i bivšem ministru spoljnih poslova Italije, da pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, potvrđeno je iz kabineta vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, “zahvaljujući izuzetnom i dugogodišnjem iskustvu na najvišem nivou u evropskim i svetskim institucijama i kredibilitetu u međunarodnoj zajednici, Frattini će pomoći Vladi Srbije u procesu evropskih integracija, posebno u vezi sa poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora”.

“Vlada Srbije je uverena da će gospodin Frattini svojim predlozima i aktivnostima svesrdno pružati pomoć i podršku Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. On će sprovoditi svoje aktivnosti bez naknade i putem ličnih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem”, navedeno je u saopštenju.

tačno.net
Autor 7.10.2013. u 13:50