GOSTUJUĆE PREDAVANJE EME JANKOVIĆ

tačno.net
Autor 7.4.2017. u 14:56

GOSTUJUĆE PREDAVANJE EME JANKOVIĆ

U Institutu za umetničku igru od 10. do 13. aprila gostujuća predavanja iz savremene igre održaće Ema Janković profesionalni plesač, pedagog i koreograf iz Hrvatske.

Diplomirala je na Konzervatorijumu za muziku i ples Trinity Laban u Londonu u BA (Hons) Dance Theater, tokom koga je odradila radni staž sa Nederlands Dans Theater II (NDT II), u Holandiji, a zatim u Joss Arnott Dance Company u Engleskoj.

Učestvovala je u raznim projektima poput La Femme Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, Glasshouses s Lewis Major Dance Company u Londonu, bila je u kompaniji Jasmin Vardimon 2 (JV2) u sklopu čega je vodila i međunarodne radionice i audicije po Engleskoj.

Nakon uspeha sa autorskom celovečernjom plesnom predstavom Prison of Decision, osnovala je s Andreom Solomun, plesnu kompaniju Dance Company &M u Hrvatskoj, u okviru koje su izvele i plesnu predstavu Oh Sweet Something s originalnom muzikom renomiranih jazz muzičara. Obe predstave se izvode u Hrvatskoj i regionu.

Ema je trenutno deo Balkan Dance Projecta Vol.2 čiji su koreografi Igor Kirov, Aleksandar Saša Ilić i Natalia Iwaniec.

Osim što je igrač i koreograf, Ema se bavi i pedagogijom u sklopu radionica i masterclasseva većinom u modernoj i savremenoj igri, ali i u baletu, yogi, pilatesu itd.

Usavršavala se na raznim radionicama, audicijama i classevima: Rambert Dance Company, Random Dance Company, Matthew Bourne Dance Company, Hofesh Shechter Dance Company, Tavaziva, Rosie Kay Dance Company, Maurice Causey, Conny Janssen Danst, Aakash Odedra itd.

http://iui.rs/

https://www.facebook.com/institutzaumetnickuigru/

tačno.net
Autor 7.4.2017. u 14:56

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija