Igor Kirov u Institutu za umetničku igru

tačno.net
Autor 22.2.2016. u 11:27

Igor Kirov u Institutu za umetničku igru

U Beogradu trenutno boravi makedonski koreograf i pedagog Igor Kirov koji će do 4. marta u Institutu za umetničku igru održati radionice i predavanja, namenjene igračima savremene igre.

Kirov će održati časove tehnike savremene igre, koreografske kompozicije i klasičnog baleta.

Makedonskog umetnika srpska publika je imala priliku da upozna kroz plesni diptih u okviru “Balkan dance project Vol 1” (“Reminiscencija” i “Priče”), od kojih su “Priče” njegova koreografija.

Nakon premijernog izvođenja 5. novembra 2015. na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, usledila je turneja po Balkanu: Skoplje, Štip, Bitolj, Veles (Makedonija), Beograd (Srbija), Krško i Velenje (Slovenija).

“Balkan dance Project” će biti predstavljen i na internacionalnom festivalu u Sarajevu “Sarajevska zima 2016”.

Festival se ove godine održava pod motom “Duša/Duša umjetnika – duša grada”, a “Remeniscencije” koreografa Aleksandra Ilića i “Priče” Igora Kirova biće izvedene 6. marta u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u kategoriji moderni/savremeni ples.

U predstavi učestvuju: Teodora Sujić, Mojca Majcen, Adrijana Dančevska, Miona Petrović i Katarina Stojković.

“Balkan dance project” su osnovali Kirov i baletska umetnica iz Slovenije Mojca Majcen, kako bi zbližili umetnike na prostorima bivše Jugoslavije, a uz podršku Festivala Velenje na čelu sa direktorkom Barbarom Pokorny.

tačno.net
Autor 22.2.2016. u 11:27