Ilić ponovo na čelu baletskih umetnika, koreografa i pedagoga Srbije

tačno.net
Autor 25.6.2014. u 17:23

Ilić ponovo na čelu baletskih umetnika, koreografa i pedagoga Srbije

Na godišnjoj Skupštini Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije u Narodnom pozorištu u Beogradu 25. juna ove godine s početkom u 14 časova izabrani su Predsednik i predsedništvo u trajanju od četiri godine.
Na čelu Udruženja po drugi put izabran je Aleksandar Ilić baletski umetnik i koreograf i jedan od osnivača Udruženja.
U sastavu predsedništva izabrani su Milica Bezmarević baletska umetnica i pedagog, Lidija Pavlović baletska umetnica i pedagog i Iva Bojović Petković baletski pedagog.
Ilić je saopštio da će politika Udruženja i dalje biti usmerena na podržavanje, edukaciju i medijsku promociju baletskih umetnika, pedagoga i koreografa iz Srbije. Udruženje će nastaviti sa programom rešavanja pitanja beneficiranog radnog staža baletskih umetnika u Srbiji, i većem prostoru mladim umetnicima u nastojanjima da promovišu svoje projekte, programe i ideje.

Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije u proteklih pet godina uspešno sarađuje sa Ministarstvom kulture i informisanja, Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu, Muzejem Narodnog pozorišta u Beogradu, Madlenianum opera i teatrom, Muzikološkim Udruženjem Srbije, Beogradskim festivalom igre, Bibliotekom grada Beograda, Energoprojektom, Agencijom Fešta, Strabagom, UK Vuk.

Udruženje je od 2014. godine član Međunarodnog Saveta za igru CID UNESCO.

tačno.net
Autor 25.6.2014. u 17:23