Institut za umetničku igru raspisuje konkurs za upis studenata

tačno.net
Autor 3.3.2022. u 09:16

Institut za umetničku igru raspisuje konkurs za upis studenata

Fotografija Boris Mirkov

Institut za umetničku igru iz Beograda raspisao je konkurs za upis studenata na prvu godinu akreditovanih osnovnih akademskih studija u trajanju od tri godine, odnosno šest semestara, iz oblasti umetničke igre za smerove: Savremena igra, Koreografija, Baletska pedagogija, Pedagogija savremene igre i Scenska narodna igra i muzika.

Prijemni ispiti biće održani od 27. do 29. juna ove godine.

Nakon završenog ovog nivoa studija student stiče zvanje Dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra (180 ESPB poena).

Institut za umetničku igru iz Beograda je osnovan 2014. godine. U okviru Instituta su akreditovani prvi studijski programi na osnovnim i master i doktorskim studijama koji studentima pružaju školovanje u oblasti visoko profesionalne umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, scenska narodna igra i muzika), koreografje, baletske pedagogije i pedagogije savremene igre.

Studijski programi na Institutu su utemeljeni na savremenom konceptu i vode ga istaknuti profesori iz Srbije kao i gostujući profesori.

Za sve dodatne informacije budući studenti mogu da zakažu posetu Institutu za umetničku igru svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova.

tačno.net
Autor 3.3.2022. u 09:16